Madrid

Business class deal: Frankfurt – Madrid 164 euro

Vliegen in business class is voor veel mensen iets dat ze als onbereikbaar zien. Vooral als ze een echt business class product willen ervaren (dus niet het Europese model wat in essentie gewoon een economy stoel is waarbij de stoel naast je vrij blijft) blijft het vaak bij dromen.

Lees hier hoe je voor minder dan 200 euro toch zo’n 5 uur in een echte business class stoel kan doorbrengen.

LATAM

LATAM is een luchtvaartmaatschappij uit Zuid Amerika die vooral vliegt tussen de grote steden in Zuid Amerika en Madrid. aan hun vlucht van Santiago de Chile naar Madrid hebben ze echter nog een extra bestemming toegevoegd: Frankfurt. 

Madrid naar Frankfurt en v.v. is een zogeheten fifth freedom route, dat wil zeggen dat een luchtvaarmaatschappij niet afkomstig uit het land van vertrek van de vlucht (in dit geval Spanje) en ook niet afkomstig uit het land van aankomst (Duitsland) passagiers mag vervoeren van A-B. 

Het grote voordeel van fifth freedom routes is dat ze vaak worden uitgevoerd met zogenaamde wide-body toestellen (kost samengevat: grotere vliegtuigen met 2 gangpaden) en een internationaal meer aansprekende business class (denk aan stoelen die plat kunnen e.d.).

Het tweede grote voordeel is dat de luchtvaartmaatschappij die stoelen aanbied op een fifth freedom route meer stoelen tot zijn beschikking heeft en daardoor de prijzen vaak wat lager zijn dan de traditionele spelers op een route. BV: Lufthansa vliegt dezelfde route met een Boeing 737 en heeft dus maar 50% van de stoelen te verkopen t.o.v. LATAM.

De deal

Voor 164 euro boek je een retour in business class van Frankfurt naar Madrid. Dit kan een weekendretour zijn maar je kan ook wat langer in Madrid blijven. Zoals gezegd krijg je voor dit geld een stoel die volledig plat kan, een lekkere maaltijd en vergeet ook niet de Chleense specialiteit Pisco Sour te bestellen!

Wat krijg ik dan voor dat geld?

Wat houdt een business class ticket dan in? Voor 164 euro krijg je:

 

Wanneer te boeken?

Momenteel zie ik dat deze deal wordt aangeboden op diverse data tot het einde van dit kalenderjaar. Onderstaand een aantal voorbeelden van weekenddata en langere verblijven:

Voorbeelden weekend:

24 Augustus t/m 26 Augustus

2 November t/m 4 November

Voorbeelden week:

7 September t/m 14 September

12 Oktober t/m 19 Oktober

2 November t/m 9 November

Klik gerust op een van de links en speel op de website van Momondo verder met je datums. Volgens de fare conditions van dit ticket mag er maximaal 12 maanden tussen de heen en terug vlucht zitten!

 

Verdien ik er ook nog wat mee?

Deze mooie aanbieding boekt in de Z klasse van LATAM. Via wheretocredit.com (lees hier meer) vinden we onderstaande tabel met verdiensten:

Mijn persoonlijke voorkeur is om de miles bij Alaska Airlines te laten bijschrijven omdat ze daar mooie inwisselmogelijkheden (waarover later meer) hebben voor relatief weinig miles. Mocht je nog geen Alaska Airlines account hebben maak die dan even aan voor je vlucht!

De afstan van een retour van Frankfurt naar Madrid is in totaal zo’n 1.750 miles. Bij Alaska Airlines zal dit je dus zo’n 3.500 miles opleveren.

Conclusie

Deze aanbieding is een mooie prijs om eens internationale business class te ervaren voor relatief weinig geld. Zelf vlieg ik vaak met Iberia vanaf Madrid en vind ik dit een mooie manier om in Madrid aan te komen. Vanaf Nederland ben je zo met de auto of trein in Frankfurt.

Vlieg jij binnenkort LATAM business class?

Standaard afbeelding
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie