Hampton by Hilton - Antwerpen 13

Hampton by Hilton Antwerpen – Review

Onlangs had de stad Antwerpen een mooie promotie met de naam “Ucoins”. Door een aantal vragen over de stad te beantwoorden kon je 300 euro aan credits verdienen. Voor iedere drie Euro die je bij een deelnemend bedrijf uitgaf, kreeg je 66% van het bedrag terug. Ook het Hampton by Hilton Antwerpen deed mij aan deze promotie. Een mooie gelegenheid dus om dit hotel een nachtje te verkennen.

Ligging van het hotel

Het Hampton by Hilton hotel van Antwerpen ligt direct tegenover het treinstation Antwerpen – Centraal. Wanneer je het (overigens erg fraaie) treinstation verlaat dan ligt het hotel direct aan de overzijde van de straat. De wijk waarin het hotel ligt staat bekend als de diamantbuurt van Antwerpen, er zijn dan ook juweliers in overvloed te vinden.

Qua shopping ligt het hotel op enkele minuten wandelen van de bekende winkelstraat “de Meir”, waar je vele (bekende) winkelketens zult vinden. De Grote Markt van Antwerpen, alwaar de meeste kroegjes en restaurantjes gevestigd zijn vind je op ongeveer twintig minuten wandelen van het hotel. Door de ligging tegen het centraal station aan zijn er uiteraard ook voldoende opties om met het openbaar vervoer op de Grote Markt te komen.

Inchecken in het hotel

Ik kwam rond een uur of vijf aan bij het hotel, wat blijkbaar spitsuur betekende voor incheckende reizigers. Het resulteerde in een wachttijd van ongeveer 30 minuten, alvorens ik de keycard van mijn kamer in bezit had.

De receptie is te vinden op de eerste verdieping van het zeven etages tellende gebouw. Deze is te bereiken via de trap of middels de lift.

De medewerker achter de balie was overigens een zeer vriendelijke en behulpzame medewerker, die ondanks de drukt echt de tijd nam voor iedere bezoeker. Het afrekenen van de kamerprijs met behulp de UCoins was zo gebeurd en resulteerde in een totaalprijs van 34 euro (Dank stad Antwerpen voor de overige 66 Euro).

Omdat het hotel geheel volgeboekt was de volgende nacht was het helaas niet mogelijk om een late check-out te krijgen. Een voordeel van het Hilton Honor programma die ik normaal gesproken bij verblijven van maar een nacht zeer kan waarderen.

Hampton by Hilton - Antwerpen 12a
Hampton by Hilton - Antwerpen 11
Hampton by Hilton - Antwerpen 10

 

De kamer – Hampton by Hilton Antwerpen

Tijdens de check-in kreeg ik een kamer gelegen op de zesde verdieping van het hotel, met uitzicht op de binnenplaats, althans zo werd de kamer verkocht. In de praktijk waren er vooral veel muren te zien.

Het bed lag lekker, al was het matras wel wat aan de zachte kant. In tegenstelling tot enkele andere merken van de Hilton portfolio, was er bij Hampton geen keuze uit zachte of harde kussens.

Hampton by Hilton - Antwerpen I
Hampton by Hilton - Antwerpen 2
Hampton by Hilton - Antwerpen 3
Hampton by Hilton - Antwerpen 4

Vorige
Volgende

De ingang van de badkamer is direct naast het bed en was ruim van opzet. In tegenstelling tot de Hilton Garden Inn in Brussels gaf deze douche wel een goede hoeveelheid water. Qua amenities zijn er zeep, shampoo en conditioner te vinden in containers, hangend aan de muur.

Het ontbijt – Hampton by Hilton Antwerpen

Een ontbijt in buffetvorm is in deze Covid-19 tijden lange tijd ondenkbaar geweest. Bij het Hampton by Hilton hotel in Antwerpen wordt gewerkt met tijdsblokken waarbinnen je kunt ontbijten. Dit tijdsblok bepaal je bij het inchecken en duurt 45 minuten. Hier wordt niet echt op gehandhaafd.

Wil je een lange rij bij het buffet voorkomen? Kom dan vijf minuten voor je gereserveerde tijd alvast naar de ontbijtzaal. Deze zaal is te vinden op dezelfde etage als de receptie.

Hampton by Hilton - Antwerpen 6a
Hampton by Hilton - Antwerpen 7a
Hampton by Hilton - Antwerpen 8a
Hampton by Hilton - Antwerpen 9a

De verdiensten bij Hilton Honors

Omdat ik deelnemer ben aan het Hilton Honors programma verdien ik punten met mijn verblijf bij Hilton hotels. Met dit verblijf verdiende ik in totaal 3.313 Hilton Honors punten. Omdat ik ieder Hilton punt waardeer op ongeveer 50 euro cent, leverde me dat een waarde van ongeveer 16 euro op.

Ondanks dat ik de rekening voor 66% met UCoins had voldaan, kreeg ik toch de Hilton Honors Base punten over het volledige bedrag. De Base punten werden verdubbeld dankzij de “More Nights, More Points” promotie van Hilton die nog tot 6 September loopt.

Hampton by Hilton - Antwerpen 15

Dankzij mijn Gold status bij het Hilton Honors programma, krijg ik 80% bonuspunten bovenop de Base points die ik verdien. Omdat ik de American Express Platinum kaart in mijn bezit hebt, kreeg ik deze Gold status gratis cadeau.

Conclusie Hampton by Hilton Antwerpen

Met een ligging direct naast het centrale station van Antwerpen is dit hotel ideaal voor treinreizigers. Ben je iemand die lekker lang op terrasjes wilt zitten en daarna kruipend naar de hotelkamer wilt kunnen? Dan is het andere Hilton hotel op loopafstand van de Grote Markt wellicht een betere optie.

Over het algemeen kwam het hotel erg schoon op mij over, iets wat ik persoonlijk erg kan waarderen. Dit hotel zou ik zeker weer bij een volgend bezoek aan Antwerpen overwegen.


American Express Platinum kaart aanbieding.jpg

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.