American Express bonus punten bij kaart upgrade

American Express heeft regelmatig mooie promoties waarbij je afhankelijk van je kaart, Flying Blue miles of Memberships rewards punten kunt krijgen. Dit maal waarbij je wanneer je naar een Platinum kaart üpgrade, je een mooie voorraad punten krijgt.

American Express Flying Blue Platinum kaart upgrade

Wanneer je op dit moment in het bezit bent van een American Express Flying Blue kaart anders dan de Platinum kaart, kun je 60.000 Flying Blue miles verdienen.

Om deze punten te kunnen verdienen moet je minimaal een half jaar je huidige AMEX kaart in bezit hebben. De Flying Blue Platinum kaart kost 600 euro per jaar. Je kunt eventueel na zes maanden de kaart weer downgraden naar een lagere kleur kaart, bijvoorbeeld Gold of Silver.

Hiermee komen de kosten voor de 60.000 Flying Blue miles op 300 euro netto. Wanneer je 60.000 miles direct bij Flying Blue zou kopen, kost het je 1.650 euro. Natuurlijk ben je niet erg goed bezig met miles verzamlen mocht je zo veel punten willen kopen, maar het toont toch enigzins de waarde van 60.000 Flying Blue miles.

American Express Flying Blue Platinum upgrade bonus

Wat kun je doen met 60.000 Flying Blue miles?

Om de 60.000 Flying Blue miles wat minder abstract te maken, geef ik je hierbij twee voorbeelden van wat je kan doen met deze punten.

Allereerst zou je met de huidige Flying Blue promo rewards deals een enkele reis in business class naar Chicago kunnen boeken. Dat kost je 42.375 Flying Blue miles en 266 euro aan belastingen.

Van de 17.000 miles die je dan over houd kun je eventueel de terugreis in economy class bij boeken.

American Express kaart upgrade bonus 2

Je kunt er ook voor kiezen om de 60.000 Flying Blue miles in te zetten voor een retour vliegticket naar New York in de brandnieuwe Premium Comfort klasse van KLM. Dat kost je dan 45.000 Flying Blue miles plus zo’n 270 euro aan belastingen.

American Express kaart upgrade bonus 3

Nog geen American Express Flying Blue kaart?

Heb je nog geen American Express Flying Blue kaart? Helaas dan kun je op dit moment geen gebruik maken van deze kaart upgrade bonus. Maar niet getreurd, deze aanbieding komt een aantal keer per jaar voorbij.

Omdat je minimaal een half jaar je American Express kaart moet hebben voordat je kunt upgraden, doe je er verstandig aan om hem nu vast aan te vragen.

De American Express Flying Blue Gold kaart kost je het eerste jaar 85 euro (dat is 50% korting) en je krijgt 20.000 Flying Blue miles cadeau. Aanvragen kan via deze link.


American Express Platinum kaart upgrade

Heb je geen Flying Blue kaart van American Express maar een reguliere kaart. Ook dan kun je een mooie upgrade bonus in de wacht slepen als je er voor kiest om een Platinum kaart te nemen.

Het aanbod bij de reguliere American Express kaart is 50.000 Membership Rewards punten cadeau. Wanneer je deze punten zou gebruiken om een deel van je rekening te betalen bij American Express, dan zouden deze punten een waarde van 200 euro representeren.

De reguliere AMEX platinum kaart is met 780 euro wel iets duurder dan de Flying Blue variant. De extra voordelen maken de upgrade echter meer dan de moeite waard.

Wat kun je doen met 50.000 Membership Rewards punten

In tegenstelling tot de Flying Blue kaart waarmee je alleen vliegtickets bij het Flying Blue programma kunt boeken, zijn Membership Rewards punten een stuk flexibeler.

Je kunt ze overboeken naar een aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder Singapore Airlines, British Airways en Cathay Pacific. Daar kun je de punten gebruiken voor mooie vliegtickets in economy of business class.

Maar naast deze vliegtickets ontvang je bij de kaart upgrade naar American Express Platinum ook 300 euro diner credit. Daarmee krijg je 150 euro gecrediteerd wanneer je bij een deelnemend Nederlands restaurant dineert. De andere 150 euro worden gecrediteerd op je kaart wanneer je in het buitenland dineert bij een van de deelnemende restaurants.

Over de andere voordelen als Priority Pass, Schiphol Privium en hotel status bij vijf hotelketens, lees je hier meer.

American Express Platinum kaart upgrade: de rekensom

Indien je besluit het komende half jaar te upgraden naar een Platinum kaart kost dat je 390 euro.

Wanneer je alleen het diner credit van 300 euro + de waarde van de Membership Rewards punten die je krijgt bij update in beschouwing neemt, dan heb je eigenlijk de kaartkosten voor een half jaar al terugverdiend.

Dan laten we de geldwaarde van de overige voordelen voor het gemak maar even buiten beschouwing!

Nog geen American Express reguliere kaart?

Mocht je in de toekomst gebruik willen maken van een kaart upgrade, dan is het noodzakelijk dat je de huidige kaart minimaal 6 maanden in bezit hebt. Wanneer je nu de Gold kaart aanvraagt, betaal je het eerste jaar 99 euro (50% kortin).

Je krijgt de eerste zes maanden gratis, wat in theorie zou kunnen betekenen dat je nog niet voor de Gold kaart hebt betaald wanneer je besluit te upgraden naar een Platinum kaart.

Vraag de kaart hier aan.


Conclusie

Het is mooi om te zien dat de upgrade bonus in Nederland tegenwoordig een mooi aantal punten betreft. Niet lang geleden zat er een cap op deze bonus van ongeveer 20.000 punten.

De laatste 1.5 jaar zien we echter dat de zowel de bonus voor nieuwe kaarthouders als de upgrade bonus meer Amerikaanse proporties begint aan te nemen.

Met de juiste up- en downgrade strategie (iedere 6 maanden omhoog of omlaag) kun je aardig wat bonuspunten bij elkaar sprokkelen.

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.