Aspire Lounge Eindhoven Airport – Review

Eindhoven Airport staat met name bekend vanwege al het vakantie verkeer dat van de luchthaven naar zonnige bestemmingen vliegt. Een luchthaven lounge wordt vaak geassocieerd met zakelijke reizigers, niet de belangrijkste doelgroep van de Eindhovense luchthaven.

Eind 2019 opende op Eindhoven Airport de eerste luchthaven lounge: De Asprire Lounge. Aspire lounges vindt je ook op Schiphol in zowel het Schengen als non-Schengen gedeelte.

Deze week bezocht ik de Aspire Lounge voor de tweede keer.

Aspire Lounge Eindhoven Airport: Toegang

De Aspire Lounge is gelegen tegenover gate 11. Wanneer je de tax-free winkel uit komt, ga je naar links, de roltrap op en vindt je de lounge net voor de Starbucks aan de linker kant.

Je kunt toegang krijgen tot deze lounge door een dagpas te kopen. Wanneer je deze van te voren reserveert betaal je een bedrag van 30 euro. Ter plekke kun je de pas ook aanschaffen, je betaalt dan 5 euro meer.

De makkelijkste manier om toegang te krijgen tot de Aspire Lounge is middels de Priority Pass. Wanneer je de Priority Pass via de American Express Platinum kaart hebt aangevraagd, mag je samen met een medereiziger naar binnen.


Andere kaarten of abonnementen waarmee je de lounge kunt bezoeken zijn:

  • Dragonpass
  • Lounge Pass
  • ABN AMRO MeesPierson klanten
  • Dinersclub
  • LoungeKey

Algemene indruk van de Aspire Lounge

Beide keren dat ik deze lounge bezocht hebt was het vrij rustig binnen. De lounge is middels een glazen wand verdeelt in meerdere secties. Dit maakt dat de lounge wat minder massaal aanvoelt.

Qua zitgelegenheid kun je kiezen uit meerdere soorten stoelen. Zo is er een gedeelte waar je ontspannen kunt zitten in een lounge stoel en een gedeelte die meer is ingericht voor de reiziger die een hapje en een drankje aan tafel willen doen.

In de lounge bevinden zich geen toiletten. Voor een toiletbezoek verlaat je de lounge. De dichtstbijzijnde toiletten bevinden zich achter de Starbucks.

Aspire Lounge Eindhoven - Zitplaatsen 3
Aspire Lounge Eindhoven - Zitplaatsen 2
Aspire Lounge Eindhoven - Zitplaatsen 1

Vorige
Volgende

Catering in de Aspire Lounge

Net als op Schiphol biedt ook deze Aspire Lounge een basic catering. Je hebt de keuze uit de nodige snacks, broodjes, een omelet. Afhankelijk van het moment dat je arriveert hebben ze ook een soepje of een koude pasta.

Aspire Lounge Eindhoven - Catering 8
Aspire Lounge Eindhoven - Catering 7
Aspire Lounge Eindhoven - Catering 6
Aspire Lounge Eindhoven - Catering 5
Aspire Lounge Eindhoven - Catering 4
Aspire Lounge Eindhoven - Catering 3
Aspire Lounge Eindhoven - Catering 2
Aspire Lounge Eindhoven - Catering 1

Vorige
Volgende

Ook qua drankjes heb je volop keuze. Er is frisdank, bier , wijn of je kunt zelf een mix drankje maken. Voor de koffie en thee liefhebber is er een koffie- en theestation.

Conclusie: Eindhoven Airport Aspire Lounge

Persoonlijk vind ik de Aspire Lounge een goede toevoeging aan de dienstverlening van Eindhoven Airport. De luchthaven terminal kan op momenten zeer druk worden en dan is het heerlijk om een plek te hebben om deze drukte te ontsnappen.

Nu er de mogelijkheid is om voorafgaand aan een (low cost carrier) vlucht, van lounge toegang te genieten, wordt vliegen vanaf Eindhoven een steeds serieuzer alternatief voor Schiphol Airport.

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.