luchthaven Lounge toegang
slechts 9 euro per bezoek met dragonpass truc

Rustig wachten in een luchthaven lounge tot dat je vlucht vertrekt, we schreven er al eerder over op deze website. Met de Priority Pass (Gratis aan te vragen bij een Platinum American Express kaart) in je portemonnee kun je toegang krijgen tot luchthaven lounges zelfs wanneer je in economy class vliegt en geen frequent flyer status hebt. 

Al hoewel Priority Pass de bekendste aanbieder is van luchthaven lounge toegang middels een abonnement hebben ze wel degelijk concurrentie. Een van deze concurrenten is Dragon Pass welke een abonnement aanbiedt waarmee je toegang hebt tot meer dan 800 lounges wereldwijd. Het mooie aan DragonPass is dat je nu met een kleine truc voor minder dan 10 euro per bezoek lounge toegang kaarten kunt aanschaffen!

Dragon Pass lounge toegang: de korting

De truc die in deze post beschreven wordt is geen abonnement op DragonPass. Het betreft hier vouchers waarmee je eenmalig toegang krijgt tot een deelnemende luchthaven lounge. Deze lounge vouchers kosten normaal gesproken 20 USD maar door gebruik te maken van deze truc krijg je 50% korting, voor 10 USD kun jij een luchthaven lounge betreden en daar genieten van hapjes, drankjes en rust voordat je vlucht vertrekt.

Dragon Pass lounges schiphol

Voordat we moeite gaan doen om toegang passen met korting te kunnen kopen is het wellicht eerst even handig om te kijken tot welke lounges op Schiphol je toegang hebt met de DragonPass. Middels de toegangsvouchers kun je naar binnen bij de beide Aspire lounges op Schiphol (Schengen en non-Schengen). Daarnaast heb je toegang tot de British Airways lounge en de Regus lounge.

Dragonpass lounge toegang: de truc

Om de DragonPass entreebewijzen voor luchthaven lounges aan te kunnen schaffen met deze mooie korting moeten we een aantal stappen doorlopen. 

Lounge toegang met Dragonpass stap 1: Maak een account aan bij Dufry

Allereerst moeten we een account aanmaken in het loyaliteitsprogramma van Dufry. Dit is een programma dat voordelen biedt rondom het aanschaffen van producten in duty free artikelen op luchthavens. Het lidmaatschap is gratis. Een account aanmaken doe je hier

Lounge toegang met Dragonpass stap 2: Upgrade je account naar platinum status

De tweede stap is ons nieuw verkregen lidmaatschap bij Dufry upgraden naar platinum status. Dit kun je doen door naar het scherm “Visit/Edit your profile” te gaan en daar de promotiecode “HAPPYBIRTHDAY2020” op te geven in het invoerveld “Promotional code”. Nadat je dit hebt gedaan en de wijzigingen middels de knop hebt opgeslagen laat je profiel pagina zien dat je Platinum member bent.

Dragonpass lounge toegang
Dragonpass lounge toegang
Dragonpass lounge toegang

Lounge toegang met Dragonpass stap 3 : Download de Dufry App 

Download de Dufry App en log in met je zojuist aangemaakt Dufry account. Wanneer je de APP hebt geopend kies je voor de knop links onderin “Enjoy”. Nu krijg je een overzicht met allerlei kortingen die je kunt genieten, maar we zijn in dit geval op zoek naar een lounge. Deze vindt je onder het kopje “Airport Benefits”. Selecteer een willekeurige lounge en in het volgende scherm klik je op de knop “I WANT IT”. 

Voordat je DragonPass lounge toegang kaarten kunt kopen moet de Dufry app een DragonPass account voor je aanmaken en om dit te kunnen doen wordt er op de volgende pagina gevraagd of Dufry wat gegevens van je met DragonPass mag delen. Accepteer de voorwaarden en klik op “Submit”. 

In het volgende scherm worden je login naam en password voor de DragonPass app getoond. 

Lounge toegang met Dragonpass stap 4: Download de dragonpass app

Ok, we moeten nog een app downloaden: de DragonPass app. Wanneer de App gedownload is open je de app en log je in met de inlog gegevens die je in stap 3 hebt verkregen. In de App kun je vervolgens met de knop “Add visits” zoveel lounge toegang passen kopen als je maar wilt. Ieder voor slecht 10 USD per stuk.

hoe lang zijn de vouchers geldig?

De aangekochte lounge vouchers zijn een jaar lang te gebruiken. Dat is een jaar gerekend vanaf de datum dat je DragonPass account is aangemaakt. Heb je te veel vouchers aangekocht? Volgens de DragonPass app zijn de vouchers gedurende het jaar terug te geven waarbij het betaalde bedrag teruggegeven wordt.