Singapore Airlines Spontaneous escapes
Januari 2020

Iedereen die wel eens met frequent flyer miles een award ticket heeft willen boeken weet  dat je vaak een behoorlijke voorraad aan punten moet hebben voordat je een interessante vlucht kunt boeken. Gelukkig heeft een aantal luchtvaartmaatschappijen op regelmatige acties kortingsacties naar steeds wisselende bestemmingen waarbij het je minder punten kost om een award ticket te boeken.

Flying Blue bijvoorbeeld publiceert maandelijks een overzicht met bestemmingen die je voor minder Flying Blue miles kunt boeken, zij noemen dit de Promo Awards. Lufthansa heeft een gelijksoortige maandelijkse actie die ze de Meilenschnapschen noemen. Singapore Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van de gelijknamige eilandstaat publiceert maandelijks haar Spontaneous Escapes bestemmingen. 

De lijst met bestemmingen die deze maand voordelig met Singapore Airlines te boeken zijn is indrukwekkend.

Singapore Airlines Krisflyer programma

Het frequent flyer programma van Singapore Airlines heeft de naam KrisFlyer. Binnen dit programma kun je frequent flyer miles sparen door vluchten te nemen die worden uitgevoerd door Singapore Airlines, Star Alliance luchtvaartmaatschappijen en andere partners.

American Express partner: punten overboeken

Het KrisFlyer programma van Singapore Airlines is een partner programma van American Express in Nederland. Dat betekent dat wanneer je een Nederlandse American Express kaart hebt (dus niet een American Express Flying Blue kaart) je de gespaarde Membership Rewards punten kunt overboeken naar het KrisFlyer programma. Hou er rekening mee dat het overzetten van American Express Membership Rewards punten een aantal werkdagen in beslag neemt. 

KrisFlyer aandachtspunt: Miles verlopen

Voordat je nu heel enthousiast begint met je hele tegoed aan Membership Reward punten over te boeken naar KrisFlyer moet je het volgende nog wel even weten. Punten die je verdient binnen het KrisFlyer verlopen 36 maanden nadat ze in je account zijn bijgeschreven. Dit geldt ook voor punten die je vanaf American Express over boekt naar KrisFlyer. Boek je punten dus alleen over wanneer je al een concreet doel in je gedachten hebt! Het is immers zonde om je zwaar verdiende punten te laten verlopen.

 

Spontaneous escapes Januari 2020

Voor ons Europeanen beperkte het aanbod binnen Spontaneous Escapes zich de afgelopen maanden tot afgeprijsde vluchten tussen Dusseldorf en Singapore. Verdere Europese bestemmingen waren niet in de aanbieding. Deze maand worden we meer verwend door Singapore Airlines.

Sommige van de bestemmingen zijn alleen vanaf Singapore te boeken. De terugvlucht is in die gevallen niet in de aanbieding.In het onderstaande overzicht staat een (R) achter de bestemming als hij in beide richtingen geldt en een (E) als het slechts 1 richting op geldt.

Amsterdam is deze maand in de aanbieding in Economy class van Singapore naar Amsterdam. Je betaalt 18.620 miles voor een enkele reis vanaf Singapore naar Amsterdam. 

Onderstaande Europese bestemmingen zijn in de aanbieding in Business Class:

  • Singapore – Barcelona (R) | 45.080 miles
  • Singapore – Dusseldorf (R) | 45.080 miles
  • Singapore – Milaan (E) | 45.080 miles
  • Singapore – Rome (R) | 45.080 miles
  • Singapore – Parijs (E) | 45.080 miles
  • Singapore – Frankfurt (E) | 45.080 miles

Spontaneous escapes: wanneer boeken, wanneer vliegen

De aanbiedingen van Januari 2020 zijn de gehele maand Januari boeken voor vluchten die vertrekken in Februari 2020. Let er op dat niet op iedere datum award stoelen beschikbaar zijn voor het tarief van de Spontaneous Escapes.

Spontaneous Escapes : aanbiedingen combineren

Uiteraard zijn er naast Europese bestemmingen meerdere bestemmingen vanaf Singapore in de aanbieding. Door een vlucht vanuit Europa te combineren met een andere bestemming die vanaf Singapore in de aanbieding is kun je tot mooie deals komen. In onderstaande wereldkaart heb ik alle bestemmingen die deze maand in Business Class in de aanbieding zijn geplot. Voor Europa heb ik voor het gemak alleen even Dusseldorf ingetekend. 

Een tweetal voorbeelden van mogelijke boekingen:

Dusseldorf – Singapore – San Francisco

Je kunt van Dusseldorf naar Singapore vliegen voor 45.080 miles. Vervolgens kun je daar een aantal dagen genieten van de eilandstaat alvorens je doorvliegt naar de San Francisco in de Verenigde Staten. Dit tweede deel van je reis kost je nog eens 46.550 KrisFlyer miles. Je vliegt dus twee derde van de wereld over voor minder dan 100.000 KrisFlyer miles in Business Class. Een echte steal volgens mij!

Dusseldorf – Singapore – Bali

Wederom vertrekken we vanaf Dusseldorf (een van de andere Europese luchthavens in de aanbieding kan uiteraard ook). Ook hier kunnen we kiezen voor een tussenstop in Singapore van een aantal dagen of direct door te vliegen naar Bali. In dit geval kost de vlucht van Singapore naar Bali je nog eens 9.310 KrisFlyer miles. Voor net geen 55.000 miles zit je vanaf Dusseldorf op het tropische straks van Bali. Bij vergelijkbare programma’s ben je daar rond de 100.000 miles voor kwijt.

Singapore Airlines Spontaneous Escapes bestemmingen

Singapore Airlines : Brandstoftoeslagen

Award tickets zijn niet helemaal gratis. Naast het “bedrag” dat je aan frequent flyer miles moet betalen komen er nog belastingen en toeslagen bij die je gewoon met geld moet betalen. Doordat Singapore Airlines de zogeheten “Fuel surcharge” niet doorberekend in Award tickets is het bedrag dat je bij moet betalen alleszins redelijk te noemen. In de meeste gevallen praten we over enkele tientjes in Euro.