Travel Hacking in de praktijk

Travel hacking Iberia

In deze post neem ik jullie mee in de wereld van travel hacking. Het woord “hacking” draagt een negatieve lading met zich mee omdat het vaak wordt geassocieerd met nerd-achtige types die achter hun computer proberen op slimme manieren de systemen van organisaties binnen te dringen. 

Travel hacking is een stijl van leven waarmee wordt geprobeerd voor zo weinig mogelijk geld zo veel mogelijk waarde te genereren. In dit geval waarde genereren om meer van de wereld te kunnen zien. 

Het verschil met het hacken van computers is dat binnen travel hacking over het algemeen wordt geprobeerd de grenzen op te zoeken van wat door de terms & conditions als regels worden meegegeven.

In deze post laat ik aan de hand van een aantal voorbeelden zien hoe ik travel hacking de parktijk toepas!

Iberia promo

Iberia is een luchtvaartmaatschappij uit Spanje. Zij bieden zowel vluchten aan binnen Spanje als naar een groot aantal Europese en wereldwijde bestemmingen. De spanjaarden van Iberia staan er om bekend niet al te goed over hun promotie acties na te denken en daar kunnen we regelmatig gebruik van maken.

Eind Juli 2018 hadden ze een hele mooie promotie waarbij het mogelijk was om 9.000 bonus avios (miles) te verdienen bij elke vlucht die je via hun website zou boeken. Een hele mooie promotie voor mensen die er over dachten om een vakantie richting Zuid Amerika of elders te boeken. 

Wat deze promotie mooi (of liever gezegd supermooi) maakte voor travel hackers was dat je de 9.000 miles ontving op elke vlucht die je boekte, dus zowel retourtjes als enkele reizen. Tel daar boven op dat het ook gold voor vluchten binnen Spanje en een potentiele goudmijn was geboren.

 

Travel hacking Iberia

Wat deze actie tenslotte helemaal af maakte was het feit dat Iberia de 9.000 toekende na aanschaf van het ticket. Via social media bevestigde de airline al snel dat je de gekochte vluchten helemaal niet moest nemen maar dat aankoop voldoende was om de avios te behouden.

Al snel kwamen via o.a. Flyertalk.com de diverse routes op het forum die voor een mooie prijs te boeken waren. Zelf heb ik 10 one-way vluchten geboekt tussen Santander en Madrid voor 19 euro per stuk. Twee weken na aankoop van de tickets verschenen de bonus Avios in mijn Iberia account, 90.000 stuks om precies te zijn. 

Zijn 90.000 avios dan de 190 euro waard, dat was immers de investering die ik gedaan had om 10 vluchten te boeken zonder de intentie om ze te vliegen? Wel, voor 90.000 avios kun je een retour in business class kopen van Amsterdam naar bestemmingen in Noord en Zuid Amerika via Madrid. Deze tickets gaan al snel voor 2.000 Euro over de toonbank. Zo maakte ik dus van een investering van 190 euro een waarde van meer dan 10x zo veel! Een gouden hack!  

Wyndham hotel promo

Vorig jaar had de Wyndham hotel group een promotie waarbij je na verblijf van twee nachten in een hotel, 15.000 Wyndham punten kado kreeg. Bij het loyaliteits programma van Wyndham kun je voor 15.000 punten een gratis overnachting boeken in elk Wyndham hotel dat kamers beschikbaar heeft om met punten te boeken.

 

Omdat ik al snel de waarde inzag van deze promotie besloot ik twee goedkope Days Inn hotels te boeken voor 40 euro per nacht ieder. Voor 80 euro totaal kreeg ik dus 15.000 punten kado die ik kon inwisselen in elk hotel van Wyndham met beschikbaarheid. 

Ik besloot uiteindelijk de punten in te zetten voor een verblijf aan de Santa Monice pier in Los Angeles, een nacht die me anders meer dan 300 euro had gekost. Door dus 80 euro te investeren kreeg ik meer dan 300 euro aan waarde terug!

SAS Eurobonus hotels

Twee jaar geleden bood SAS Eurobonus 5.000 punten binnen hun loyaliteitsprogramma aan voor elk hotel dat geboekt werd via hun portal. De voorwaarden van deze promotie waren nogal vaag waardoor ik besloot de proef op de som te nemen met een proefboeking. 

Omdat ik in die periode geen hotelovernachtingen meer nodig had besloot ik dat mijn proefboeking zo goedkoop mogelijk moest zijn. Na een uurtje zoeken op de SAS portal kwam ik al snel op een aantal mooie opties in Zuid-Oost Azie waarbij het mogelijk was om voor 3 Euro een nacht in een hostel te verblijven. Ik boekte een nachtje in een hostel in Bangkok voor de komende nacht (terwijl ik gewoon in Amsterdam zat) en besloot af te wachten of de 5.000 punten in mijn account verschenen. 

Een week na “verblijf” in het hostel waren daar inderdaad de 5.000 punten in mijn account. Ik boekte snel nog 10 overnachtingen waarbij ik elke nacht in een ander deel van de wereld zou verblijven. Uiteindelijk heeft deze promotie me 55.000 punten opgeleverd die tot op de dag van vandaag op een mooie inwisselmogelijkheid staan te wachten. Totale investering < 45 Euro.

Heb jij nog mooie verhalen van travel hacks die je hebt toegepast? Laat het ons weten in de reacties!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*