Onmisbare gadgets voor in het vliegtuig!

onmisbare
Vliegtuig en reis
gadgets

Er zijn niet veel mensen het met me eens als ik zeg dat een vlucht me niet lang genoeg kan duren. Ik vermaak me altijd prima aan boord en geniet van de uren dat ik compleet onbereikbaar ben voor de rest van de wereld. Toch ontkom je er soms niet aan om een lange vlucht iets aangenamer te maken door wat van deze vliegtuig gadgets in je handbagage te doen. 

Mijn vriendin is Aziatisch en iets kleiner dan de gemiddelde Nederlander. Aan boord van het vliegtuig kampt ze vaak met het probleem dat haar voeten niet bij de grond komen wanneer ze in een vliegtuigstoel zit. Dit resulteert vaak in erg vermoeide benen aan het eind van de reis. De ideale oplossing is natuurlijk om iedere vlucht in business class te vliegen, maar dat is voor de meesten onhaalbaar. Gelukkig bestaat er een gadget die er voor zorgt dat je toch wat minder vermoeide benen hebt aan het einde van je vlucht.

Deze gadget bevestig he (of liever gezegd: klem je) achter het uitklapbare tafeltje in de stoel voor je. Naast voor kleinere reizigers biedt deze gadget ook comfort voor langere reizigers die wel met hun voeten bij de vloer kunnen. Door de ondersteuning die deze gadget biedt hoeven de benen niet constant in dezelfde gevouwen houding te blijven.

Deze vliegtuig gadget is o.a. voor 19.95 euro te krijgen bij BOL.com

Zorg voor goede doorbloeding aan boord

Ik vlieg regelmatig en mijn grootste angst is niet dat het vliegtuig neer stort. Mijn grootste angst is dat ik last krijg van Trombose door het vele stilzitten aan boord van het vliegtuig. Je loopt het risico om Diep Veneuze Trombose (afgekort DVT) op te lopen waarbij zich klonten bloed vormen in de diepere aderen. Wanneer zo’n bloedprop het hart bereikt kan DVT levensbedreigend zijn.

Omdat ik liever geen risico neem met mijn vliegreizen heb ik vijf jaar geleden een set compressiekousen gekocht. Deze compressie kousen drukken je benen heel zachtjes samen, wat naast dat het een prettig gevoel oplevert, er ook voor zorgt dat de bloedcirculatie op gang blijft. 

Ik gebruik de compressie kousen tegenwoordig in iedere situatie waarbij ik voor langere tijd in dezelfde houding zit gevouwen. Zelfs wanneer het me lukt om een stoel met extra beenruimte te reserveren aan boord, draag ik mijn sokken. Al is het alleen maar voor mijn eigen gemoedstoestand. 

Sluit je af van de buitenwereld

De volgende gadget verdwijnt mijn koffer in nog voordat ik mijn schone onderbroeken heb ingepakt! Een noise cancelling headphone, oftewel een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, zorgt ervoor dat ik tijdens mijn reizen veel meer momentjes van rust kan pakken. 

Tijdens mijn reizen doe ik de hoofdtelefoon op wanneer ik huis of het hotel verlaat en zet hem eigenlijk pas weer af op het moment dat ik op mijn bestemming aan kom. In het vliegtuig onderdrukt de hoofdtelefoon het monotone gezoem van de vliegtuigmotoren. 

Daarnaast frustreer ik me altijd dood in economy class met de standaard hoofdtelefoon waardoor ik net niets van de film kan volgen door de omgevingsgeluiden. Vaak zijn deze noise cancelling headphones simpel aan te sluiten op het entertainment systeem, in andere gevallen helpt een eenvoudig verloopstukje hierbij. Luisteren naar muziek of films op je telefoon of tablet doe je gewoon via BlueTooth.

Ik heb de afgelopen jaren diverse modellen van verschillende leveranciers mogen proberen. Het merk en model dat me tot nu toe het meest heeft kunnen bekoren is de Bose Quietcomfort II, dit model wordt niet voor niets door veel luchtvaartmaatschappijen in hun business- en first class cabines gebruikt. 

Blijf vol energie aan boord

Je zult het altijd zien. Net die ene keer dat jouw telefoon niet volledig opgeladen heb je een stopcontact aan boord van het vliegtuig. Dat wordt urenlang heel erg zuinig doen met de resterende batterij. Of niet? We zijn tegenwoordig banger om zonder batterij te zitten dan zonder eten te moeten zitten. Zorg er daarvoor altijd voor dat een powerbank in je handbagage hebt zitten. 

Let wel goed op de capaciteit van de batterij. In veel landen mag deze namelijk maximaal 27,000 mAH zijn. Heeft jouw powerbank een grotere capaciteit dan loop je het risico dat je hem in moet leveren. Ook heb ik vooral in Azië meegemaakt dat er een limiet van twee stuks zit aan het aantal powerbanks dat je aan boord van het vliegtuig mee mag brengen.  

Zelf gebruik ik deze powerbank van Belkin nu al bijna een jaar. 

Entertain je zelf!

De grootste fout die je kunt maken is hopen dat de luchtvaartmaatschappij voor voldoende entertainment zorgt voor de duur van de vlucht. Te vaak heb ik meegemaakt dat

  • er alleen Chinese films in het entertainment systeem aanwezig waren;
  • er geen personal entertainment was; iedereen kon dezelfde film zien op een monitor in het gangpad.
Zorg dus altijd dat je een smartphone of een tablet in je handbagage hebt zitten, voorzien van een aantal uur aan entertainment. Zelf hou ik er ontzettend van om een aantal seizoenen van mijn favoriete serie van Netflix te downloaden op mijn tablet. Daarnaast heb ik altijd een aantal simpele spelletjes (o.a. Sudoku & Candy Crush) geïnstalleerd staan waarmee ik mezelf de nodige tijd kan vermaken. 

Vliegtuig gadget : conclusie

Iedereen vermaakt zich op een andere manier aan boord van het vliegtuig. De een lukt het prima om het grootste deel van de vlucht te slapen, de andere slaapt geen moment en moet de tijd op andere wijze zien door te komen. Wanneer je tot deze laatste groep behoort dan kun je er maar beter voor zorgen dat je wat vermaak bij je hebt aan boord. 

Sommige van de genoemde gadgets (met de Bose hoofdtelefoon op absolute nr 1) zorgen ervoor dat het reizen met het vliegtuig van een erg onplezierige ervaring in een wat neutralere ervaring wordt omgebogen. 

Gebruik jij vliegtuig gadgets aan boord ? 

Plaats een reactie