Bagage regels bij budgetmaatschappijen

Budget luchtvaartmaatschappijen winnen snel aan populariteit in Europa. Door de steeds lager wordende prijs zijn meer en meer mensen in staat om te vliegen. Een kenmerk van budget maatschappijen is dat vrijwel het enige wat in de ticketprijs zit inbegrepen het feit is dat ze je van A naar B vervoeren. Zaken die bij de non-budget maatschappijen als vanzelfsprekend worden gezien zijn bij budget maatschappijen alleen beschikbaar tegen betaling. 

Nog steeds worden mensen op de luchthaven verrast doordat ze (te veel) bagage proberen mee te nemen aan boord van het vliegtuig terwijl hun ticket dat niet toe staat. Daarom hierbij een mooi overzicht van de meest bekende budget maatschappijen en de daarbij geldende bagage regels.

Bagage regels bij Easyjet

EasyJet werd in 1985 opgericht door de Griekse zakenman Stelios Haji-Ioannou. De luchtvaartmaatschappij is te herkennen aan de typische oranje kleurgebruik in zowel het interieur als de buitenkant van de vliegtuigen.

HAND BAGAGE Easyjet

Standaard is 1 stuk hand bagage inbegrepen in de ticketprijs welke in de bagage vakken boven de stoelen moet passen. De maximale afmetingen zijn 56cm x 45cm x 25cm. EasyJet heeft geen maximaal gewicht voor het stuk hand bagage. 

RUIM BAGAGE easyjet

Er zit geen ruim bagage inbegrepen in de ticketprijs. Via de website kun je maximaal drie stuks ruim bagage bijboeken. De prijs wordt bepaald aan de hand van het gewicht en varieert tussen de 9 en 48 euro per vlucht. De maximale afmeting van ruim bagage is 275cm (hoogte + breedte + lengte bij elkaar opgeteld). Het maximale gewicht per in te checken bagage stuk is 32 kg. 
 

KOSTEN OVERGEWICHT easyjet

Wanneer je online geen bagage hebt bijgeboekt dan kan dat alsnog bij het inchecken op de luchthaven. Daar geldt dan een tarief van 52 euro voor een koffer tot 23kg.

Bagage regels bij Ryanair

Ryanair werd in 1985 opgericht door de Ierse zakenman Tony Ryan.Vijfendertig jaar later is Ryanair de grootste aanbieder van budget vluchten van continentaal Europa en slaagt het bovendien als een van de weinige budget luchtvaartmaatschappijen er in om winstgevend te zijn. 

Hand bagage Ryanair

Bij Ryanair mag je standaard 1 stuk hand bagage zonder extra kosten meenemen welke onder de stoel voor je moet passen. De afmetingen van deze gratis hand bagage zijn maximaal: 40cm x 20cm x 25cm. De meeste trolley (koffers met wielen) voldoen niet aan deze afmetingen en zijn dus niet (gratis) mee te nemen aan boord.

Ruim bagage Ryanair

Ruim bagage is niet inbegrepen in de tickets van Ryanair. Je kunt een koffer met de maximale afmeting van 81cm x  119cm x 119cm bijboeken. Dit kun je zowel online (vanaf 25 euro) of op de luchthaven (vanaf 40 euro) doen. Het gewicht van de ruim bagage is bij Ryanair maximaal 20 kg. Voor iedere kilo die je daar over heen gaat betaal je 11 euro extra. 

 

Kosten bagage bijboeken Ryanair

Door een bedrag bij te betalen (vanaf 6.00 euro per vlucht) kun je extra hand bagage bijkopen. Dit geeft je het recht om een stuk bagage met de volgende maximale afmetingen mee aan boord te nemen: 55cm x 40cm x 20cm. Het gewicht van dit stuk bagage is maximaal 10kg.

Bagage regels bij wizzair

Wizzair is een van oorsprong Hongaarse luchtvaartmaatschappij welke is opgericht in 2003. Tot aan 2006 was Schiphol de enige Nederlandse bestemming van Wizzair, in dat jaar werd Schiphol ingeruild tegen Eindhoven airport. Met Wizzair kun je vooral bestemmingen in Midden- en Oost Europa bereiken.

HAND BAGAGE Wizzair

Een eerste stuk handbagage is bij WizzAir toegestaan zolang hij onder de stoel voor je past. De maximale afmetingen van dit bagage stuk zijn 40cm x 30cm x 20cm. Het maximale gewicht is 10 kg. Een extra trolley met de maximale afmeting van 55cm x 40cm x 23cm is tegen betaling toegestaan wanneer je gebruik maakt van de Wizz priority dienst.  

 

RUIM BAGAGE wizzair

Ruim bagage is zowel voor het inchecken online als tijdens het inchecken op de luchthaven bij te boeken. Zoals bij veel budget luchtvaartmaatschappijen is het goedkoper om dit vooraf zelf online te regelen. De kosten voor ruim bagage variëren tussen 9 euro en 72 euro wanneer je dit vooraf online doet. Prijzen zijn afhankelijk van het gewicht van de bagage en of de vlucht in het hoog- of laagseizoen plaats vindt. Bijkopen op de luchthaven kost je 60 tot 120 euro per bagage stuk en is dus aanzienlijk duurder dan het vooraf zelf te regelen.
De maximale afmetingen van een bagage stuk in het ruim zijn 119cm x 149cm x 171cm. 

Bagage regels bij Transavia

HAND BAGAGE Transavia

Bij Transavia mag je kosteloos 1 stuk ruimbagage meenemen aan boord van het vliegtuig.De afmetingen van deze bagage mogen maximaal 55cm x 40cm x 25cm zijn. Let op: Alleen bagage stukken tot een maximale afmeting van 45cm x 40cm x 25cm mogen gegarandeerd mee aan boord worden genomen. Hand bagage met grotere afmetingen wordt wanneer de bagage vakken aan boord vol zijn kosteloos in het ruim vervoerd, dat betekent dus dat je ondanks dat je met alleen hand bagage reist alsnog bij aankomst op je bestemming bij de bagage band op je koffer moet wachten. Oja, regent het? Dan komt het goed uit dat je ook altijd kosteloos een paraplu aan boord mag nemen.
 
kosten RUIM BAGAGE bijboeken transavia
In de onderstaande tabel zijn de tarieven te vinden voor het bijkopen van ruim bagage. De eerste prijs zijn de kosten die je betaald als je bagage koopt voor het inchecken, de tweede prijs zijn de kosten voor het bijkopen van bagage op de luchthaven.

Bagage regels transavia

 

KOSTEN OVERGEWICHT transavia

Mocht je online ruim bagage hebben bijgekocht en er op de luchthaven achter komen dat je bagage toch net iets zwaarder is dan het gewicht dat je hebt bijgekocht? Dan kun je op de luchthaven tegen betaling van 15 euro per 5kg overgewicht alsnog het extra gewicht bijkopen.