Singapore

Dubbele Miles & More miles bij hotelovernachting!

Miles & More is het loyaliteitsprogramma van de Lufthansa luchtvaart groep waar onder andere Austrian Airlines, Swiss en uiteraard Lufthansa onderdeel van uitmaken. Dit loyaliteitsprogramma heeft een samenwerking met points.com waarbij je miles kunt sparen en inwisselen voor hotel overnachtingen. 

Wanneer je een bestemming aandoet waar geen hotels zijn van de hotelketen waar je loyaal aan bent kan het de moeite lonen om van een dergelijke website gebruik te maken om toch nog wat punten over te houden aan je verblijf.

Dubbele punten promo

De reden dat ik dit artikel nu schrijf is dat je op hotelboekingen in de maand Augustus het dubbele aantal Miles & More miles ontvangt op je eerste boeking via de website. Het verblijf in het hotel mag ook na Augustus plaastvinden. Dat kan best lucratief zijn. (Let op: niet in alle gevallen, vergelijk altijd je gevonden prijs met andere hotelvergelijkingssites).

Hoe werkt het?

Eigenlijk is het heel simpel. Zoek een hotel op deze website. Vul je bestemming en de gewenste verblijfdata in en druk op search. Zie onderstaand voorbeeld waar ik naar hotels in Amsterdam zoek voor de nacht van 17 op 18 Augustus.

Frequent flyer punten voor hotelovernachtingen

Vervolgens krijg je een overzicht met alle gevonden hotels op de betreffende data. Zoals in het onderstaande overzicht. 

Je kunt je resultaten sorteren op prijs (laag->hoog  of miles veel->weinig).

Voor een nacht in De L’Europe in Amsterdam betaal je 552 euro en ontvang je naast je overnachting 13.100 Miles & More miles. 

Frequent flyer punten voor hotelovernachtingen

Vergelijk de gevonden prijzen altijd met de prijzen op hotelvergelijkingssites als Hotelscombined.com om te zien of je niet een ontzettende meerprijs betaald om de miles te krijgen. In dit geval vinden we voor hetzelfde hotel en nacht een prijs van 429 euro per nacht wanneer je via Agoda zou boeken. Je betaalt indirect dus 123 euro extra om 13.100 miles te mogen ontvangen. 

Frequent flyer punten voor hotelovernachtingen

Ik hoor je al denken “Pfff, dat is mij te duur”. Gelukkig werkt deze promo niet alleen op de Nederlandse hotelmarkt. Je zou ook eens kunnen kijken naar bijvoorbeeld Kuala Lumpur, de stad die bekend staat om zijn goedkope kwaliteithotels. Zie onderstaand een voorbeeld voor 7 nachten in Kuala Lumpur. Met een totaalprijs van 98 euro per nacht komt dit uit op 686 euro.

Frequent flyer punten voor hotelovernachtingen

Wanneer we het hotel in dezelfde periode opzoeken bij Hotelscombined.com komen we uit op een prijs van 659 euro voor 7 nachten. Voor een plus van 27 euro krijg je dus 34.100 miles kado, wat in mijn ogen een zeer goede deal is.

Frequent flyer punten voor hotelovernachtingen

Tips

Toen ik vanmiddag wat me de website aan het spelen was viel het me op dat de resultaten verschilden als ik een aantal parameters anders instelde, speel een beetje met onderstaande parameters om mogelijk betere resultaten te krijgen:

– Aantal volwassenen op de kamer;

– Aantal kinderen op de kamer;

– Valuta.

Mocht je nou meerdere hotelverblijven op de planning hebben staan, probeer dan deze promotie te gebruiken voor het verblijf met de meeste nachten. Je kunt de promotie maar 1x inzetten, dus doe het meteen goed!

De kleine lettertjes

Zoals bij elke promotie is het belangrijk om de kleine lettertjes van de promotie te lezen. Zie onderstaande de voorwaarden waar je aan moet voldoen om gebruik te maken van deze promotie.

Samengevat

In mijn beleving valt er met deze dubbele miles promotie waarde te behalen. Ik zou geen mattress run(overnachtingen die je niet nodig hebt maar boekt puur en alleen voor de punten) inplannen, maar mocht je toevallig op een goedkope lokatie moeten overnachten waar je toch al een hotel zocht dan kan dit een mooie bonus zijn.

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: Vergelijk altijd de prijzen die je vindt met andere vergelijkingswebsites!

Maak jij gebruik van dit aanbod?

Standaard afbeelding
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie