Iberia Plus Avios Sale goedkoop business class vliegen

Iberia Plus Avios Sale: Business Class New York voor 570 euro

Iberia Plus
Voordelig business class vliegen
dankzij Avios uitverkoop

We hebben in het verleden al eens geschreven over het frequent flyer programma van Iberia, genaamd Iberia Plus. Met name op het gebied van het inwisselen van miles (ze heten Avios bij Iberia) zijn er mooie mogelijkheden om tegen een gereduceerd tarief in business class te kunnen vliegen. Het mooie is dat Iberia regelmatig uitverkoop heeft van Avios punten waardoor je ze kunt oppikken met een korting. Momenteel loopt er een actie bij Iberia waarbij je punten kunt kopen waaribj je 50% bonus punten ontvangt. 

Wanneer je net niet genoeg Avios hebt om je gewenste award vliegticket te kunnen boeken dan kun je altijd Avios kopen via de website van Iberia Plus. Je betaalt normaal gesproken zo’n 27 euro per 1.000 Avios. Jaarlijks kun je tot maximaal 200.000 Avios kopen via Iberia. 

Momenteel heeft Iberia Plus een aanbieding (tot 27 Augustus) lopen waarbij je 50% bonus Avios ontvangt bij de aankoop van punten. Wanneer je dus 2.000 Avios koopt krijg je er 1.000 Avios gratis bij.

Iberia is net als British Airways onderdeel van de IAG. Hierdoor lijkt het frequent flyer programma van Iberia qua opzet redelijk op het British Airways Executive Club programma van British Airways. Dat betekent onder andere dat de prijs van een award vlucht bepaalt wordt door de afstand tussen je vertrek luchthaven en je bestemming.

Concreet betekent het dat een vlucht tussen Madrid en New York minder Avios punten kost dan een vlucht tussen Madrid en Los Angeles. 

In de onderstaande tabel vind je de prijzen van awards gebaseerd op afstand. De juiste prijs voor een award vlucht vind je door in de linker kolom de afstand van je vlucht te zoeken. Voor onze voorbeeld vlucht tussen Madrid en New York bedraagt de afstand 3.589 miles, hierdoor valt de vlucht in band 5 (3.001 – 4.000 miles). Kijken we vervolgens onder de kolom Business (class) dan zien we twee prijzen staan: 34.000 en 50.000 Avios.

Iberia Plus Avios sale business class met korting award goedkoop 2

Peak vs. Off Peak prijzen

Iberia Plus heeft het kalenderjaar opgedeeld in Peak en Off Peak periodes. Het overzicht van deze periodes is te vinden op de website van Iberia, op deze pagina. In het kort komt het er op neer dat de peak periodes valleen in periodes waarin er veel reizigers zijn te verwachten (vakanties / feestdagen / grote evenementen).

Soms zijn hele maanden aangemerkt als Peak periode, dan wordt het lastig om je reis op zo te plannen dat je een off-peak prijs betaald. Zou je echter in Oktober 2019 willen vliegen rond de 25ste ? Overweeg dan een dag eerder of een aantal dagen later te vertrekken zodat je de off Peak prijzen betaald.  
Iberia Plus Avios sale business class met korting award goedkoop 3

Madrid - New York 577 euro enkele reis

In ons eerdere blogpost over Iberia Plus schreven we al dat business class vluchten uitgevoerd door Iberia naar de oostkust van de Verenigde Staten vrij voordelig geprijsd zijn wanneer je met Avios betaald. Voor 34.000 punten vlieg je vanaf Madrid naar New York en/of Boston. 

Wanneer je de volledige hoeveelheid punten voor dit ticket koopt via deze Avios sale dan betaalt je 477 euro (pakket 25.000 + 12.500 bonus). Daarboven op komt nog ongeveer 100 euro aan belastingen die je moet betalen wat er voor zorgt dat je voor 577 euro van Madrid naar New York kunt vliegen in Business Class met Iberia.

Iberia Plus goedkoper business class vliegen MAdrid New York

Uiteraard kun je ook voordelig naar andere bestemmingen van Iberia met deze Avios sale:

  • Boston (584 euro : 477 euro voor de Avios + 108 euro belasting)
  • Miami (687 euro : 569 euro voor de Avios + 118 euro belasting)
  • Havana (670 euro : 569 euro voor de Avios + 101 euro belasting)
  • Santiago de Chile (761 euro: 661 euro voor de Avios + 100 euro belasting)

Avios overzetten van British Airways naar Iberia

Eerder in deze post schreven we al dat British Airways en Iberia beiden onderdeel uitmaken van de IAG organisatie. Beide maatschappijen maken in hun loyaliteitsprogramma gebruik van Avios als punten valuta. Het is dan ook mogelijk om punten heen en weer te sturen tussen de British Airways Executive Club en het Iberia Plus programma. 

Om deze optie te kunnen gebruiken dienen zowel je British Airways als je Iberia Plus account minimaal 90 dagen geleden geopend te zijn. Daarnaast kun je hinder ondervinden wanneer je British Airways account onderdeel uit maakt van een zogeheten HouseHold account (met familie leden samen punten sparen) 

Avios cadeau bij American express

Je kunt uiteraard ook een deel van benodigde Avios bij elkaar sprokkelen door onderstaande credit card bij American Express af te sluiten. De American Express Gold kaart is het eerste jaar gratis en levert je 20.000 Membership Reward punten op. Deze 20,000 punten vertalen zich door naar 16.000 Avios wanneer je er voor kiest om ze over te boeken naar het Iberia Plus programma.

Wil je meer lezen over de American Express kaarten? Lees dan hier verder.

Standaard afbeelding
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie