ihg rewards hotel gold awards punten crowne plaze holiday inn express intercontinental

De complete IHG rewards club gids!

IHG rewards
alles wat je moet weten

Veel Nederlanders hebben wel eens overnacht in een hotel dat tot de Incontinental Hotels Group (ofwel IHG) behoort. Wist je dat hotelketens als Holiday Inn, Crown Plaza en InterContinental onderdeel uitmaken van deze hotel groep? Met je overnachtingen kun je sparen in het IHG Rewards club loyaliteitsprogramma. In deze post lees je alles over dit programma: hoe krijg je elite status en voordelen? Hoe spaar je voor gratis overnachtingen?

Eerder schreven we zo’n post al over het Hilton Honors programma. Deze vind je hier.

Wat is de IHG rewards club?

Wie regelmatig met KLM vliegt heeft vast wel eens van het Flying Blue programma gehoord. Met dit programma probeert KLM reizigers te binden aan haar merk zodat reizigers in de toekomst eerder voor KLM kiezen voor hun vluchten. Flying Blue wordt daarom ook wel een loyaliteitsprogramma genoemd.

Ook binnen de hotelwereld bestaan dit soort loyaliteitsprogramma’s. IHG heeft er ook een en heeft deze de naam IHG Rewards Club gegeven. Het doel van dit programma is om (potentiële) hotelgasten te verleiden een overnachting te boeken bij een van de deelnemende hotels. Door via dit programma voordelen te bieden aan terugkerende hotelgasten proberen ze de concurrentie aan te gaan met andere hotelketens, onafhankelijke hotels en de diverse accomodaties die via AIRBNB worden aangeboden.

Nachten en verblijven bij IHG rewards

In de luchtvaartwereld draait het bij de frequent flyer programma’s allemaal om het sparen van miles. Deze miles krijg je na afloop van je vlucht, de hoeveelheid is gebaseerd op de gevlogen afstand of de prijs van het vliegticket. In de hotelwereld zijn er logischerwijs andere metrics waaraan wordt afgeleid hoe loyaal je bent aan IHG.

In plaats van het sparen van miles draait het IHG Rewards om het verdienen van overnachtingen of punten. Op basis van deze twee metrics wordt bepaald hoe loyaal je bent aan IHG. Aan ieder niveau van loyaliteit heeft IHG Rewards een naam gekoppeld en die zijn in oplopende volgorde: ClubGold, Platinum en Spire Elite. Iedere reiziger die zich voor de eerste keer inschrijft voor het IHG Rewards programma begint op het niveau Club.

Een concreet voorbeeld van de verdiensten op alle drie de metrics voor onderstaand voorbeeld verblijf:

We verblijven een week in Azië en verblijven in IHG hotels. De eerste drie nachten verblijven we in een Holiday Inn in Hanoi. De tweede helft van de week spenderen we drie nachten in een Holiday Inn express in Bangkok. De totale kosten van beide verblijven bedragen 1.000 US Dollar. Wat verdienen we nu in deze week?

 • 10.000 IHG Rewards punten; Voor iedere uitgeven US Dollar ontvangen we 10 punten;
 • 6 overnachtingen; we slapen zes nachten in een hotel van IHG.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld het Hilton Honors programma is het bij IHG Rewards niet mogelijk om je jezelf te kwalificeren op basis van hotel verblijven. Dit is met name teleurstellend voor reizigers die vaak maar kort in hotels verblijven.

Nu we weten hoeveel we verdienen met een hotelovernachting is het tijd geworden om te kijken hoeveel je moet verzamelen om te stijgen in de eliteladder van IHG Rewards. We willen immers de voordelen genieten van de hogere niveaus’s.

Hoe word ik IHG Rewards Gold Platinum of Spire Elite?

In de onderstaande tabel staan de kwalificatie eisen voor ieder deelnemer niveau. Om IHG Rewards Gold te worden moet je dus OF 10 overnachtingen verzameld hebben of 10.000 punten gespaard hebben met je uitgaven aan/bij het hotel. Met het bovenstaande voorbeeld van het verblijf in Azië zouden we onszelf dus in een week kwalificeren voor IHG Rewards Gold status.

Niveau

Nachten

Punten

 • Gold
 • Platinum
 • Spire Elite
 • 10
 • 40
 • 75
 • 10.000
 • 40.000
 • 75.000

Bonus points packages bij IHG Rewards club

De IHG Rewards Bonus Points packages zijn met name interessant voor de reizigers die zich voor elite status willen plaatsen op basis van IHG Rewards punten. Het is je wellicht wel eens opgevallen dat een hotel vrijwel altijd meerdere tarieven voor dezelfde hotelovernachting op zijn website heeft staan. Vaak heeft dit maken met de mate van flexibiliteit die je met de boeking hebt, kun je dus bijvoorbeeld het hotel na het boeken nog annuleren?

Naast tarieven die hogere flexibiliteit bieden heeft IHG ook het zogenaamde Bonus Point Package tarief. Heel concreet betekent het dat je er voor kiest om iets meer te betalen voor je hotelovernachting in ruil voor extra IHG Rewards punten. Het mooie aan deze bonus punten is dat ze meetellen bij het bepalen van je elite status.

Wanneer je geïnteresseerd bent om een dergelijke Bonus Points Package te boeken let er dan goed op of je bonuspunten krijgt per nacht of per verblijf. Persoonlijk ben ik meer geïnteresseerd in pakketten die bonus punten per nacht geven, zeker bij langere verblijven. Je betaalt immers het hogere tarief voor het volledige verblijf, dan is het zonde dat je maar eenmalig bonus punten ontvangt.

In de onderstaande afbeelding zie je het standaard tarief dat voor een hotelovernachting wordt gevraagd voor een hotel.

ihg rewards hotel gold awards punten crowne plaze holiday inn express intercontinental

Naast het standaard tarief biedt dit hotel ook een aantal Bonus Points packages aan. In dit geval levert het bovenste tarief je 2.000 extra IHG Rewards punten op en het onderste tarief 4.000 bonus punten. In dit geval gaat het om een Bonus Point Package dat je krijgt voor je verblijf (er staat niet expliciet bij dat je de punten per nacht ontvangt).

Onderstaande pakketten zijn daarom in mijn optiek met name interessant voor hotelverblijven van een , hooguit twee nachten. Heb je inderdaad een kort verblijf dan kunnen onderstaande bonus point packages de moeite waard zijn. Verblijf je een nacht in het hotel dan ontvang je voor 20 euro meer, 4.000 punten extra. normaal gesproken zou je hier ruim 400 euro aan hotelovernachtingen moeten boeken.

ihg rewards hotel gold awards punten crowne plaze holiday inn express intercontinental

Het voorbeeld in de onderstaande afbeelding is van een hotel in Bangkok. Bij dit tarief staat expliciet genoemd dat je in dit geval 1.000 bonus punten per nacht ontvangt.

ihg rewards hotel gold awards punten crowne plaze holiday inn express intercontinental

Bonus Point packages worden niet door ieder hotel aangeboden. Op de website van IHG Rewards kun je heel eenvoudig zoeken op hotels die deze pakketen wel aanbieden. Bezoek de IHG website dan via deze link, dan verschijnen er alleen hotels die bonuspunten aanbieden in je overzicht.

Gratis hotel overnachtingen met IHG Rewards club

Waar je bij frequent flyer programma’s spaart voor gratis vluchten is dat bij hotel programma’s (hoe verrassend) voor gratis hotelovernachtingen. Bij ieder verblijf, goedkoop of duur, spaar je dus Hilton Rewards punten. Wanneer je voldoende van deze punten gespaard hebt kun je deze inwisselen op de website van IHG Rewards voor gratis hotelovernachtingen.

Wellicht was het je al opgevallen dat wanneer je op de website van IHG naar hotels zoekt er naast de prijs in euro’s ook vrijwel altijd een prijs in punten wordt weergegeven. Dit is de hoeveelheid punten die je betaald om een nacht gratis in het hotel te verblijven.

Gratis hotelovernachtingen vind je al vanaf 10.000 punten per nacht. Voorheen publiceerde IHG Rewards altijd een lijst met zogenaamde Point Break hotels. Deze hotels waren dan gedurende een kwartaal tegen een (zwaar) gereduceerd punten tarief te boeken, startend vanaf 5.000 punten.

Wanneer je het puur en alleen van hotelovernachtingen moet hebben om te sparen voor gratis nachten ben je wel even zoet. Gelukkig publiceert IHG Rewards zo nu en dan ook interessante promoties waarbij het mogelijk is om (grote) hoeveelheden bonus punten te verdienen met je overnachtingen. Let op, bonuspunten die je verdient met dit soort promoties tellen niet meer voor elite status.

Wat voor promoties heeft IHG rewards club

IHG Rewards staat er om bekend dat ze meerdere keren per jaar een promotie hebben waarbij iedere deelnemer een gepersonaliseerd aanbod krijgt. Dit gepersonaliseerde aanbod bevat een aantal taken die je kunt volbrengen om een set aan bonus punten te verdienen. Vaak krijg je nog eens extra bonuspunten als het je lukt om een bepaalde hoeveelheid taken af te ronden binnen de promotieperiode.

De voortgang van de promotie is te volgen op je eigen promotie dashboard. In de onderstaande afbeelding is mijn promotie dashboard van een inmiddels afgelopen actie te zien. In dit geval een niet zo’n gunstige promotie voor mij, aangezien ik maar 1 taak heb die me verteld veel te verblijven omdat ik per verblijf dubbele punten krijg.

Andere taken die je in zo’n promotie kunt verwachten zijn o.a.:

 • Verblijf in x verschillende merken;
 • Boek een hotel met bonus point package;
 • Boek een hotel overnachting van Vrijdag tot Zondag;
 • Wissel IHG Rewards punten in.

ihg rewards hotel gold awards punten crowne plaze holiday inn express intercontinental

IHG rewards club : Conclusie

Ten opzichte van andere hotelketens heeft IHG een programma neergezet dat vrij rechttoe rechtaan in het gebruik is. De promoties met gepersonaliseerde uitdagingen kunnen als een leuke extra stimulans dienen om zo snel mogelijk een groot aantal punten op te bouwen (en daarmee dus gratis overnachtingen te scoren).

Je kunt zelfs nog een beetje voordeel halen op de prijzen die je moet betalen bij de hotels van deze keten. Dit doe je door je kamers bij IHG te boeken via een cashback portal, hier lees je daar meer over.

Inschrijven voor het programma kan hier. Ben jij al een deelnemer van IHG Rewards? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaringen!

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.