Wat is de makkelijkste weg naar Star Alliance gold status

Vluchtinformatie Bord

Frequent flyer status behalen wordt vaak gezien als iets wat alleen voor de echt frequente vliegers haalbaar is. Binnen veel programma’s is dit ook zo, zeker als het hoogste niveau van het programma wordt nagestreefd. 

Bij veel programma’s levert het middelste niveau van het programma al mooie voordelen op. Zo ook bij Aegean, met hun programma Miles + Bonus. Het mooie is dat bij dit programma het relatief eenvoudig is om dit niveau te bereiken. Hoe? Dat lees je in deze blogpost.

Wat is Star Alliance gold status??

Star Alliance Gold status? We hadden het toch over Aegean en hun programma? Ja dat klopt! Maar het mooie van luchtvaartmaatschappijen die lid zijn van een groep samenwerkende maatschappijen (alliantie) is dat de voordelen die je behaalt bij het ene programma, voor een groot deel ook werken bij een andere “member-airline”. 

In deze post leggen we je uit hoe je Aegean Miles + Bonus Gold kunt behalen, wat gelijk staat aan de Gold status op alliantie niveau van Star Alliance. 

Makkelijkste weg naar gold status

Wat levert Gold status me op?

Gold status veraangenaamd het leven van de reiziger. Eigenlijk begint het al thuis bij het pakken van de koffer. Waar veel mensen vaak moeite hebben om zich aan het maximale koffergewicht te houden levert Gold status je extra baggageruimte op, gratis!. Vaak is deze vrijstelling 1 extra koffer of 1x extra het toegestane gewicht. 

Eenmaal aangekomen op de luchtvaartmaatschappij moet je je koffer inchecken. Waar je normaalgesproken gefrustreerd achter in de lange rij bij economy je geduld op de proef staat te stellen, kun je nu gebruik maken van de business class check in balies waar het over het algemeen een stuk rustiger is.

Eenmaal achter de immigratie begeef je je naar de gate. NOT. Als Gold member mag je gebruik maken van de luchthavenlounge. Dit varieert van een afgesloten kamer waar je je in rust kunt voorbereiden op je vlucht tot luxe ruimtes waar je a la carte kunt dineren voor je vlucht. 

Helemaal tot rust gekomen van check-in in de lounge begeef je je vlak voor boarding tijd naar de gate. Bij de gate mag je gebruik maken van priority boarding. In het kort houdt dit in dat je gebruik mag maken van de speciale priority lane waar ook de business class passagiers gebruik van maken. Het voordeel hierbij is dat veel vluchten vaak overvolle baggagebakken aan boord hebben, maar niet voor jou. Doordat jij als een van de eerste aan boord bent kun je vaak je baggage nog goed kwijt!

 

Makkelijkste weg naar gold status

Maar dan zegt bij het scannen van je boarding pass het apparaat in eens BIEP BIEP. Je denkt bij jezelf, is dit wel de juiste vlucht, wat heb ik fout gedaan? Vaak heeft dit signaal te maken dat je stoel is gewijzigd en het komt ook regelmatig voor dat je dankzij je status een andere stoel hebt gekregen. Vervelend! Nee niet want vaak is het dan in business class, een zogenaamde operational upgrade!.

Na aankomst bij de baggageband ligt jouw koffer als 1 van de eersten op de band. Je had bij het inchecken helemaal niet gezien dat de grondstewardess een priority label aan je koffer had geplakt. Nu kun je mooi voor de rest van economy passagiers  vervoer richting je eindbestemming regelen.

Na afloop van je trip besluit je je frequent flyer status te checken. Je ziet tot je verassing dat naast de basis miles die je zou verdienen er ook een mooie frequent flyer bonus is bijgeschreven! Zo komt dat leuke gratis award ticket weer iets sneller dichterbij!

Dat wil ik ook! Hoe krijg ik het?

Mocht je hem nog niet hebben, maak dan eerst een account aan voor het Miles + Bonus programma, dat doe je eenvoudig hierVoor het behalen van Gold status bij Aegean Airlines moet je je eerst kwalificeren voor de Silver status. Hier heb je twee opties voor:

A) Vlieg 2x met Aegean of Olympic airlines en behaal in totaal 12.000 miles

B) Vlieg 24.000 miles met Star Alliance airlines.

Wanneer je aan 1 van beide criteria hebt voldaan worden de 2 Aegean vluchten + de 12.000 miles (of als je voor optie B had gekozen 24.000 miles) van je account saldo afgeschreven. Je krijgt er het Silver niveau voor in de ruil, waar je op zich nog vrij weinig mee kunt. Laten we ons daarom snel kwalificeren voor Gold, daar heb je uiteraard ook weer 2 opties voor:

A) Vlieg 4x met Aegean of Olympic airlines en behaal in totaal 24.000 miles

B) Vlieg 36.000 miles met Star Alliance airlines.

Ook in dit geval worden de Aegean vluchten + de benodigde miles van je account afgeschreven op het moment dat je voldoet aan optie A of B. Gefeliciteerd, je krijgt nu Gold status.

 

De SAS route

Je kunt je voor Gold status plaaten door 36.000 level miles te sparen met 6 Aegean vluchten. Bij veel vergelijkbare moet je minstens 50.000 miles vliegen. Gelukkig is het relatief makkelijk om miles te verdienen binnen Miles+Bonus.

SAS is een Scandinavische luchtvaartmaatschappij die net als Aegean deel uit maakt van de Star Alliance. Het mooie aan SAS is dat wanneer je met hun vliegt in economy je 100% van de gevlogen miles gecrediteerd krijgt bij het Miles + Bonus programma. Wanneer je premium economy vliegt is dat zelfs 200%. 

Kaart AMS LAX

Een retour vlucht van Amsterdam naar Los Angeles (via Kopenhagen) levert je in economy 12.000 miles op. In Premium Economy zit je dus al op 24.000 miles. Voor Gold status heb je dus eigenlijk 1 economy vlucht naar Los Angeles nodig + eentje in premium economy. Uiteraard moet je daarnaast nog wel 6 vluchten maken met Aegean.

De vluchten met Aegean zijn ook relatief goedkoop te maken. We zouden er voor kunnen kiezen om vanaf Amsterdam naar Athene te vliegen en dan weer terug. Dat moet je 3x doen om aan de benodigde 6 vluchten te komen. Maar waarom zouden we vanaf Athene er niet voor kiezen om een van de Griekse eilanden te bezoeken? 

Zelf behaal ik mijn 6 vluchten door 2 x een retourtje Amsterdam – Rhodos via Athene te boeken. Voor iets meer dan 200 euro zijn deze vluchten te boeken als je ze lang genoeg vooruit zoekt (minstens 3 maanden). 

Status verlengen

Je behaalde Gold status is een jaar geldig vanaf het moment van behalen. Hier komt een van de grootste voordelen van dit programma want je hebt slechts 12.000 miles + 4 vluchten met Aegean of Olympic nodig! Bij veel andere pogramma’s moet je weer de volledige 50.000 miles vliegen om je te herkwalificeren!

Conclusie

Dit is een hele mooie (en goedkope) manier om voor jaren lang Gold member te blijven binnen de Star Alliance. Heb je nog vragen n.a.v. deze post, plaats ze in de reactie en dan help ik je verder!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*