Star Alliance Gold: Eenvoudig behalen met Aegean Airlines

Star Alliance Gold
eenvoudig te behalen met aegean

Wie Gold status behaalt bij een luchtvaartmaatschappij die onderdeel uit maakt van de Star Alliance heeft letterlijk goud in handen. Je kunt met Star Alliance Gold status profiteren van frequent flyer voordelen bij alle 26 deelnemende luchtvaartmaatschappijen van de alliantie. In deze post vertel ik je over een van makkelijkste routes om deze status binnen te slepen: Aegean Airlines. 

De Star Alliance is een samenwerkingsverband van zesentwintig luchtvaartmaatschappijen. Doordat deze luchtvaartmaatschappijen samenwerken voeren ze op een grotere schaal vluchten uit. Hierdoor kunnen ze efficiënter omgaan met resources. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van elkaars grondmateriaal op luchthavens.

Uiteraard zorgt de samenwerking er ook aan de andere  kant van de balans voor hogere opbrengsten. Door de samenwerking zijn de afzonderlijke luchtvaartmaatschappijen in staat om een groter aantal bestemmingen aan te bieden door tickets te verkopen op elkaars vluchten (dit heet code sharing).

Er bestaan momenteel drie grote luchtvaart allianties : OneWorld, SkyTeam en dus Star Alliance. De Star Alliance is verreweg de grootste alliantie op zowel aangeboden bestemmingen als deelnemende luchtvaartmaatschappijen.

Welke luchtvaartmaatschappijen zijn onderdeel van star alliance

Zoals hierboven beschreven zijn er momenteel (25 Mei 2020) 26 luchtvaartmaatschappijen die zijn aangesloten bij Star Alliance. Deze luchtvaartmaatschappijen zijn op alfabetische volgorde (tussen haakjes het land van afkomst):

Aegean Airlines (Griekenland), Air Canada (Canada), Air China (China), Air India (India), Air New Zealand (Nieuw Zeeland), All Nippon Airlines (Japan), Asiana Airlines (Zuid Korea), Austrian (Oostenrijk), Avianca (Colombia), Brussels Airlines (België), Copa (Panama), Croatia Airlines (Kroatië) , EgyptAir (Egypte), Ethiopian Airlines (Ethiopië), Eva Air (Taiwan), LOT (Polen), Lufthansa (Duitsland), SAS (Noordwegen, Zweden en Denemarken), Shenzhen (China), Singapore Airlines (Singapore), South African Airlines (Zuid Afrika), Swiss (Zwitserland), TAP (Portugal), Thai Airways (Thailand), Turkish Airlines (Turkije) en United Airlines (USA)

Deze Star Alliance luchtvaartmaatschappijen bedienen met elkaar meer dan 1.300 bestemmingen wereldwijd op alle zes de continenten. 

Star Alliance Gold member Aegean Airlines status priority check in lounge

Hoe kwalificeren voor Star Alliance gold

Star Alliance Gold status is een overkoepelende elite status die door elk van de 26 deelnemende luchtvaartmaatschappijen wordt gerespecteerd. Om je te kwalificeren voor Star Alliance Gold status moet je binnen het frequent flyer programma van een van de luchtvaartmaatschappijen elite status behalen. 

Ieder frequent flyer progamma heeft zijn eigen criteria waar je aan moet voldoen om elite status te verkrijgen. Bij de ene maatschappij is dat wat eenvoudiger (Aegean Airlines, Turkish Airlines en Asiana) terwijl het bij andere maatschappijen een stuk moeilijker te behalen is (Lufthansa). Raadpleeg de websites van de luchtvaartmaatschappij waar jij de status wilt behalen voor de exacte criteria. 

Of je leest natuurlijk deze post om te zien hoe eenvoudig dit te doen is via Aegean Airlines.

Wat krijg je bij Star Alliance Gold status

Voordat we ons focussen op de route om de status te behalen ben je wellicht geïnteresseerd wat de Star Alliance gold status je oplevert? 

Het voordeel begint al op de luchthaven waar je gebruik kunt maken van de Business Class check-in balies zelfs wanneer je in economy class vliegt. Bij veel luchtvaartmaatschappijen mag je dankzij je Gold status extra bagage inchecken zonder bij te hoeven betalen. 

Wanneer je ingecheckt en door de luchthaven beveiliging bent kun je gebruik maken van de luchthaven lounges om voorafgaand aan je vlucht te genieten van een hapje en drankje (allemaal kosteloos). Is het dan tijd om te boarden dan heb je de keuze om als een van de eerste aan boord te gaan (priority boarding) of juist als allerlaatste (om extra lang van de lounge te genieten). 

Boarding Time

Op het moment dat je boarding pass door de grond stewardess bij de gate gescand wordt hoop je dat het systeem begint te piepen. Vaak betekent dit namelijk dat je een gratis upgrade naar een betere stoel te pakken hebt (bijvoorbeeld van Economy naar Business class). Luchtvaartmaatschappijen staan er om bekend meer stoelen te verkopen dan ze daadwerkelijk in het vliegtuig hebben, wanneer alle passagiers komen opdagen moeten er passagiers geüpgraded worden. Drie maal raden welke passagiers daar de meeste kans op hebben: Inderdaad passagiers met Star Alliance Gold status.

Eenmaal geland op de bestemming ligt jouw koffer als een van de eerste op de bagage band dankzij het Priority label dat tijdens het inchecken aan je koffer is gehangen. Hierdoor versla je de overige passagiers in de jacht op een taxi naar je hotel.

Dat zijn in een notendop de voordelen die je kunt verwachten bij Star Alliance Gold status. In kan je verklappen: de voordelen wennen snel en eenmaal gewend is het zeer vervelend om nog zonder elite status te moeten vliegen!

Aegean Airlines Miles + Bonus

Het Miles + Bonus frequent flyer programma van Aegean Airlines is zogezegd een van de makkelijkere routes om je te kwalificeren voor Star Alliance Gold status. Aegean Airlines is een luchtvaartmaatschappij die uit Griekenland afkomstig is. Zij bedienen vooral bestemmingen binnen Griekenland en hebben een aantal Europese steden waar ze naartoe vliegen. 

Ik hoor je denken: “ik vlieg niet zo veel naar Griekenland, dus waarom zou ik via Aegean proberen te kwalificeren?”. Het antwoord is eenvoudig: Om je te kwalificeren tellen naast vluchten die je met Aegean Airlines vliegt, ook de vluchten die je aflegt met andere Star Alliance deelnemers mee voor de kwalificatie criteria. Je kunt dus bijvoorbeeld ook met Lufthansa via Duitsland naar de Verenigde Staten vliegen om punten te verzamelen richting kwalificatie 

Makkelijkste weg naar gold status

AEgean Airlines : de kwalificatie eisen

Hoe eenvoudig is het dan om Star Alliance Gold te behalen met het Miles + Bonus programma? Het programma kent drie deelnemer niveaus: Blue , Silver en Gold. De Gold status is waar we ons op richten omdat deze zich doorvertaald in de Star Alliance Gold status. 

Iedereen die zich bij het Miles + Bonus programma inschrijft voor een frequent flyer account, stroomt in op het Blue niveau.Om uiteindelijk de Gold status te behalen zul je jezelf eerst moeten kwalificeren voor het Silver niveau.

Kwalificeren voor Aegean Airlines Miles + Bonus Silver

Om jezelf te kwalificeren voor het Silver niveau van Miles + Bonus zul je binnen een jaar nadat je de eerste vlucht crediteert bij het programma 12.000 punten moeten verzamelen. Dit aantal van 12.000 punten is alleen geldig als je minimaal twee vluchten met Aegean Airlines hebt gevlogen. Vlieg je alleen met andere Star Alliance maatschappijen dan moet je 24.000 punten verzamelen, door twee vluchten met Aegean te vliegen halveer je dus de kwalificatie eisen. 

De hoeveelheid punten die je voor een vlucht krijgt zijn afhankelijk van de lengte van je vlucht (in miles) en in welke boeking klasse je de vlucht geboekt hebt. 

Voor veel economy class tickets ontvang je nog 100% van de gevlogen afstand in punten op je account. Vlieg je in business class dan kan dit afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt oplopen tot 200% van de gevlogen afstand. Maar vlieg je in de allergoedkoopste economy class tickets dan kan het zijn dat je maar 10% van de gevlogen afstand in punten krijgt bijgeschreven. 

Hoeveel punten verdien je voor een vlucht?

De hoeveelheid punten die je kunt verdienen met je vlucht kun je op deze pagina opzoeken door te navigeren naar de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt en daar je boeking klasse in de tabel op te zoeken (de boeking klasse vind je vaak in boekingsbevestiging). 

In het onderstaande voorbeeld de verdien tabel voor vluchten met Singapore Airlines. Vlieg je bijvoorbeeld in boeking klasse M dan verdien je 75% van de gevlogen afstand. Een vlucht van Amsterdam naar Singapore meet qua afstand 6.534 miles en zal je dus in de M klasse zo’n 4.900 kwalificerende punten opleveren binnen het Miles + Bonus programma.

Star Alliance Gold member Aegean Airlines status priority check in lounge

Wanneer je het benodigde aantal van 12.000 kwalificerende punten binnen een jaar na je eerste vlucht hebt bereikt dan wordt je Miles + Bonus status omgezet van Blue in Silver. Je zult zien dat de teller die bijhoud hoeveel kwalificerende punten je hebt verzameld wordt verminderd met de 12.000 punten. Alle punten boven de benodigde 12.000 punten neem je alvast mee richting de kwalificatie richting de Gold status!

KWALIFICEREN VOOR AEGEAN AIRLINES MILES + BONUS Gold

Vanaf het moment dat je de Silver status hebt behaald krijg je wederom een jaar de tijd om punten te verzamelen om jezelf te kwalificeren voor Miles + Bonus Gold status. Het benodigde aantal punten voor de Gold status is 24.000, wanneer je minimaal vier vluchten met Aegean Airlines vliegt (zes in totaal dus, als je de benodigde voor de Silver status meerekent). Vlieg je niet met Aegean Airlines dan moet je 36.000 punten bij elkaar sprokkelen.

Wanneer je dus vanaf scratch af aan begint met het verzamelen voor punten voor Aegean Miles + Bonus Gold status zul je in totaal het volgende moeten verzamelen:

  • 12.000 punten (Silver) + 24.000 punten (Gold) = 36.000 punten totaal
  • 2 Aegean Airlines vluchten (Silver) + 4 Aegean Airlines vluchten (Gold) = 6 Aegean Airline vluchten totaal

herKWALIFICEREN VOOR AEGEAN AIRLINES MILES + BONUS Gold

Het kwalificeren voor Miles + Bonus Gold status is een eenmalige hobbel die je moet nemen. Vanaf het moment dat je de Gold status behaald ben je een jaar verzekerd van de voordelen binnen zowel Miles + Bonus als bij de andere Star Alliance luchtvaartmaatschappijen. 

Na een jaar vervalt je status wanneer je niet voldoende kwalificerende punten hebt behaald voor verlenging van de Gold status. Het mooie van Miles + Bonus is dat voor herkwalificatie latere eisen gelden dan voor de oorspronkelijke kwalificatie. 

Om je te herkwalificeren voor Aegean Miles + Bonus Gold status (en dus Star Alliance gold status) moet je binnen een jaar nadat je jezelf kwalificeerde voor Gold status , 12.000 punten verzamelen. Daarnaast moet je ook voor herkwalificatie vier vluchten met Aegean Airlines nemen.

Nog sneller Star Alliance Gold status behalen met Aegean

We schreven eerder al dat er voor iedere luchtvaartmaatschappij een tabel te vinden is op de website van Aegean Airlines met daarin de verdiensten per vlucht. Het mooie is dat er in deze tabellen een sweetspot te vinden is waarmee het nog eenvoudiger (lees sneller) mogelijk is om de punten bij elkaar te vliegen. 

Het draait in dit geval om de verdien tabel van vluchten uitgevoerd door SAS Scandinavian Airlines. Wat je in de tabel hieronder ziet is dat de duurdere economy vliegtickets (de middelste rij in de tabel) 200% van de gevlogen afstand in miles opleveren. Onder deze boeking klassen zijn ook de letters te vinden die behoren bij de Premium Economy cabine van SAS, welke regelmatig zeer voordelig te boeken is. 

Star Alliance Gold member Aegean Airlines status priority check in lounge

Zowel binnen Europa als Intercontinentaal biedt SAS regelmatig zeer voordelige vluchten aan in haar Premium Economy stoelen. In het onderstaande voorbeeld is bijvoorbeeld een vlucht te vinden tussen Amsterdam en Peking (via Kopenhagen) voor onder de 900 euro in Premium Economy. 

Star Alliance Gold member Aegean Airlines status priority check in lounge 5

Deze vlucht meet een afstand van 4.878 miles voor een enkele reis, oftewel ruim 9.700 miles voor een retour. Doordat je voor een Premium Economy ticket dus 200% verdiend, krijg je na deze vluchten 19.400 Aegean Miles + Bonus miles bijgeschreven, die meetellen voor kwalificatie. 

Ook vluchten richting de Verenigde Staten zijn vaak in de aanbieding met SAS bij vertrek vanaf Amsterdam. 

Star Alliance Gold member Aegean Airlines status priority check in lounge 5

Star Alliance Gold status: Conclusie

We hopen dat je doorG het lezen van deze post een mooie manier hebt geleerd om jezelf te kwalificeren voor Star Alliance Gold status. Er zijn maar weinig luchtvaartmaatschappijen in de wereld die hun elite status tegen deze aantallen benodigde miles aanbieden. 

Ga jij jezelf (proberen) te kwalificeren voor Star Alliance Gold status? Of ben je geïnspireerd geraakt? Laat dan vooral een reactie achter! 

Plaats een reactie