Star Alliance Gold met Aegean Airlines I

Star Alliance Gold: Eenvoudig behalen met Aegean Airlines

Veel Nederlanders hebben elite status bij het Flying Blue programma van KLM. Vlieg je echter vaak met de luchtvaartmaatschappijen die onderdeel van Star Alliance, dan heb je niet zo veel aan het Flying Blue programma.

In dat geval is het Miles + Bonus programma van Aegean Airlines een goede optie om jezelf relatief eenvoudig te kwalificeren voor de hoogste elite status: Star Alliance Gold. Hoe je dit doet met Miles + Bonus, dat leg ik je uit in deze post!

Aegean Airlines Miles + Bonus

De kans is groot dat je nog nooit hebt gehoord van Aegean Airlines. Aegean is de nationale luchtvaartmaatschappij van Griekenland en focust zich in haar route netwerk vooral op bestemmingen in Europa.

Het frequent flyer programma van Aegean Airlines heet Miles + Bonus. Dit programma kent drie deelnemersniveaus : Blue, Silver en Gold. Omdat Aegean onderdeel uit maakt van de Star Alliance gelden voordelen die je krijgt vanuit het Miles + Bonus programma, binnen de gehele alliantie.

Dat betekent in de praktijk dat de Gold status van Miles + Bonus gelijk staat aan Star Alliance Gold. Wanneer je deze status hebt, kun je dus niet alleen op vluchten van Aegean Airlines gebruik maken van de luchthaven lounge maar ook bijvoorbeeld op vluchten van Lufthansa of United Airlines.

Star Alliance Gold member Aegean Airlines status priority check in lounge

Hoeveel moet je vliegen voor Star Alliance Gold

Het is relatief eenvoudig om jezelf voor Star Alliance Gold te kwalificeren bij Aegean, maar desondanks zeker niet voor iedereen weggelegd.

Aegean Airlines Miles + Bonus Blue level

Het Blue niveau is het instapniveau van Miles + Bonus en daarmee vergelijkbaar met het Explorer niveau bij Flying Blue. Voor dit niveau hoef je jezelf niet te kwalificeren, zelfs wanneer je geen vluchten maakt krijg je dit niveau toegekend.

Het belangrijkste “voordeel” van dit Blue niveau is dat je kunt beginnen met het sparen van elite miles met alle vluchten die je maakt met Aegean Airlines en haar partners.

Op het moment dat je een eerste vlucht laat bijschrijven in je Miles + Bonus account begint je kwalificatie periode van een jaar (twaalf maanden). Afhankelijk van het aantal elite miles dat je bij elkaar vliegt in deze periode kwalificeer je jezelf voor een hoger elite niveau.

Aegean Airlines Miles + Bonus Silver level

Silver is het eerste elite niveau binnen het Miles + Bonus programma. Je status verandert in Silver op het moment dat je 24.000 elite miles bij elkaar hebt gevlogen in je kwalificatie periode.

Het mooie aan het Miles + Bonus programma is dat je dit benodigde aantal elite miles kunt halveren wanneer je minimaal twee vluchten met Aegean Airlines maakt. In dat geval zijn dus 12.000 elite miles voldoende om je status te verhogen tot het elite niveau.

Deze twee vluchten met Aegean Airlines mogen ook op de dochtermaatschappij Olympic Airways gemaakt worden. Het moment dat je status verandert van Blue naar Silver is de dag dat je nieuwe kwalificatie periode van start gaat. Binnen dit nieuwe kwalificatie jaar spaar je elite miles om Silver te blijven of om je niveau te verhogen tot het Gold niveau.

Om je Silver status te behouden moet je 16.000 elite miles bij elkaar vliegen in je kwalificatieperiode. Ook dit aantal is te halveren door minimaal twee vluchten met Aegean te maken. Dan zijn 8.000 elite miles dus voldoende voor nog een jaar de Silver status.

Aegean Airlines Miles + Bonus Gold level

Gold is het hoogste niveau van Miles + Bonus en levert je daarmee ook Star Alliance Gold status op. Om van het Silver niveau te upgraden moet je 48.000 elite miles bij elkaar vliegen in je kwalificatieperiode. Ook hier kun je het aantal benodigde elite miles halveren door minimaal vier vluchten met Aegean Airlines te maken, 24.000 elite miles zijn dan voldoende.

Op de dag dat je voldoet aan deze kwalificatie voorwaarden verandert je status van Silver naar Gold en begint een nieuwe kwalificatie periode. Vlieg je in deze kwalificatieperiode 24.000 elite miles bij elkaar, dan verleng je je Gold status met een jaar. Ook 12.000 elite miles + vier vluchten met Aegean Airlines volstaan om dit te bereiken.

Hoeveel elite miles verdien je met een vlucht?

Uiteraard kun je elite miles sparen met vluchten die je maakt met Aegean Airlines en Olympic Airways. Maar omdat Aegean Airlines onderdeel uitmaakt van de Star Alliance kun je ook elite miles verdienen op vluchten van partner maatschappijen.

Hoeveel elite miles je verdient met een vlucht is afhankelijk van twee zaken:

  • Boekingsklasse van de vlucht;
  • Afstand van de vlucht.

Hoe hoger je boekingsklasse des ter meer elite miles zul je verdienen met een vlucht. In het algemeen komt het er op neer dat een business class vliegticket meer oplevert dan een ecomomy class ticket. Maar ook binnen business- of economy class zijn er verschillen in verdiensten. Iedere stoel in het vliegticket is gekoppeld aan een boekingsklasse, een 1-lettercode die je terug vindt op je vliegticket.

Makkelijkste weg naar gold status

Hoeveel elite miles je verdient met een specifieke boekingsklasse vind je terug op de website van Aegean Airlines. Op deze website vind je tabellen met daarin de verschillende boekingsklassen. De verdiensten kunnen op twee manieren worden weergegeven. A) je verdient een vast aantal elite miles op je vlucht, ongeacht de boekingsklasse (zie voorbeeld hieronder van verdiensten op Aegean Airlines vluchten).

Star Alliance Gold - Aegean Airlines

Bij vluchten op andere airlines verdien je een percentage van de gevlogen afstand. Onderstaand de tabel met verdiensten op vluchten van Singapore Airlines. Wanneer je dus een vliegticket in boekingsklasse “M” hebt en je vliegt van Amsterdam naar Singapore (afstand 6.500 miles), verdien je dus 75% van 6.500 miles = 4.875 miles.

Star Alliance Gold - Aegean Airlines 2

Met welke luchtvaartmaatschappijen verdien je elite miles?

Uiteraard verdien je elite miles met iedere vlucht die je vliegt met Aegean Airlines. Maar omdat Aegean ook onderdeel uitmaakt van de Star Alliance, kun je ook elite miles verdienen met vluchten op deze partners. Dat betekent in de praktijk dat je ook elite miles spaart met vluchten op United Airlines, SAS en Lufthansa.

Zoals in de vorige paragraaf aangegeven heeft iedere luchtvaartmaatschappij een eigen tabel op de website van Aegean met daarin de verdiensten per boekingsklasse.

Vluchten met SAS – Nog sneller Star Alliance Gold

Bij ieder loyaliteitsprogramma zijn er wel verdien pareltjes te vinden die net even iets meer opleveren dan andere luchtvaartmaatschappijen. Bij Aegean Airlines heeft SAS Scandinavian Airlines dat label.

SAS Plus is vergelijkbaar met een premium economy product bij andere luchtvaartmaatschappijen. Tot begin dit jaar verdiende je 200% elite miles op vluchten in SAS Plus. Helaas is dat teruggeschroefd naar 150%, maar nog steeds interessant om op een snellere manier Star Alliance Gold te behalen.

Op een vlucht van Amsterdam naar Tokyo (via Kopenhagen) verdien je 8.700 elite miles (enkele reis) wanneer je in SAS Plus klasse vliegt. Regelmatig zijn SAS Plus vliegtickets tussen de 800 en 1.000 te krijgen richting het Verre Oosten.

Star Alliance Gold - Aegean Airlines 4

Conclusie: Star Alliance Gold met Aegean Airlines

Hopelijk heb je middels deze post een beter beeld gekregen over de mogelijkheden om versneld Star Alliance Gold te behalen met Aegean Airlines.

Bij andere (Star Alliance) luchtvaartmaatschappijen moet je een veelvoud van de benodigde miles bij Aegean bij elkaar vliegen. Wij vinden daarom dat het Miles + Bonus programma van Aegean een mooie gelegenheid biedt om jezelf te kwalificeren voor frequent flyer elite status.

Maak jij al gebruik van Miles + Bonus van Aegean Airlines? Wat zijn jouw ervaringen? We lezen er graag over!

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.