American Express
Hoe wissel ik mijn travel voucher in

Iedereen die een reguliere (dus niet Flying Blue branden) American Express Gold of Platinum credit card heeft krijgt jaarlijks van American Express een travel voucher cadeau. Met deze travel voucher kun je op de website van American Express korting krijgen op een vliegticket, hotel of combinatie daarvan. Hoe zet je deze travel voucher in?

American Express travel voucher : wat is de waarde?

Iedereen die een Gold of Platinum credit card heeft vindt jaarlijks een travel voucher in zijn account. Wanneer je een Gold kaart hebt heeft deze voucher de waarde van 75 euro. Platinum kaart houders vinden zelfs jaarlijks een voucher ter waarde van 150 euro aan korting in hun AMEX account.

American Express travel voucher : de travel website

De vouchers vind je dus in je AMEX account, maar waar kun je ze inwisselen? Wanneer je bent ingelogd op je American Express account kun je via het menu naar “Reizen” gaan. Dit is een speciale website van American Express ingericht om al je reisbenodigdheden te boeken.


Wanneer je op de site bent geland verschijnt onderstaand zoekscherm.

American Express : Hoe wissel ik mijn travel voucher in​

American Express travel voucher : Voorwaarden op het inzetten van de voucher

De travel voucher is alleen in te zetten via de boeking service die American Express op haar website aanbiedt. Je kunt het dus niet inzetten op bijvoorbeeld een vlucht die je gevonden hebt via Expedia. Hiermee ben je beperkt tot het aanbod aan luchtvaartmaatschappijen en hotels dat AMEX beschikbaar stelt via haar website. 

Grootste beperking hiervan vind ik zelf dat niet alle luchthavens te vinden zijn via de zoekmachine. Bij de travel portal geldt: kun je het online niet vinden, dan is het in de regel niet boekbaar(ook niet telefonisch).

Stel dat je een ticket of hotel hebt gevonden waarop je de korting van de voucher wilt toepassen dan is het goed om te weten dat het minimale boeking bedrag minimaal 500 euro is voordat je de voucher in kunt zetten. 

De laatste voorwaarde is dat je de travel voucher niet kunt inzetten op hotels die onderdeel uit maken van de “Fine Hotel & Resorts” en “The hotel Collection”.

American Express travel voucher : Hoe pas ik de voucher toe op een boeking

Wanneer je een vlucht of hotel hebt uitgekozen dan kun je doorgaan met je boeking totdat je in het betalingsscherm komt. In onderstaande afbeelding is het betalingsscherm te zien voor een boeking van 200 Euro. We krijgen de optie om de boeking cash te betalen en eventueel een deel van het bedrag te voldoen met onze gespaarde Membership Reward punten. Een optie om de travel voucher in te wisselen is er echter niet te vinden, dat komt doordat de boeking waarde onder de 500 euro ligt.

American Express : Hoe wissel ik mijn travel voucher in​

In onderstaande afbeelding is een voorbeeld te zien van een vliegticket dat boven de 500 euro aan waarde vertegenwoordigt. In dit geval wordt er een niet te missen blauwe knop afgebeeld. Wanneer we de travel voucher willen inzetten hoeven we alleen op de knop te klikken en de voucher waarde zal van het openstaande boeking bedrag worden afgetrokken.

American Express : Hoe wissel ik mijn travel voucher in​

American Express travel voucher : De inwissel knop verschijnt niet in mijn betaling scherm

Ik heb er zelf heel lang over gedaan voordat ik begreep hoe ik de voucher kon inwisselen. Dat had niet alleen met mijn eigen onkunde te maken maar deels ook met een technische onvolkomenheid in het voucher systeem van American Express. Ik was eerder in mijn lidmaatschap jaar overgestapt van een Gold kaart naar de Platinum kaart. 

Ik had de Gold voucher nog niet ingezet waardoor de situatie ontstond dat er twee vouchers tegelijk in mijn account aanwezig waren. Blijkbaar is het voor het systeem dan te ingewikkeld om een voucher te kiezen die ingewisseld kan worden. Het probleem is uiteindelijk voor mij opgelost door de servicedesk van American Express die een van de vouchers tijdelijk heeft verwijderd uit mijn account.

American Express travel voucher : Help, ik kom net niet aan de 500 euro

Afgelopen Januari had ik een travel voucher die bijna verliep. Ik wilde hem dus dolgraag inzetten maar eigenlijk waren al mijn vliegreizen voor de komende periode al geboekt. Na een beetje zoeken kwam ik een vliegreis naar Phuket tegen die 480 euro kostte. Te goedkoop dus om mijn platinum voucher van 150 euro op in te zetten. 

Wanneer dit bij jou ook het geval is en je toch je voucher wilt inzetten denk dan aan de volgende mogelijkheden :

  • Kies een net wat duurdere vlucht;
  • Kies op dezelfde vlucht een net wat duurdere boekingsklasse;
  • Neem voor 1 nacht een hotel bij je boeking.

American Express travel voucher : Gratis bij de Gold card

Wanneer je de American Express Gold kaart via mijn link aanvraagt ontvang je hem het eerste jaar gratis. Ondanks dat de kaart gratis is krijg je toch een travel voucher van 75 euro cadeau (dat is snelle winst). Wanneer je via mijn link aanvraagt ontvang je naast de travel voucher momenteel ook nog 20.000 Membership Reward punten cadeau.

Volg om de kaart aan te vragen onderstaande link en kies op de website van American Express voor de Gold kaart, tenzij je graag de voucher van 150 euro wil ontvangen, dan ga je uiteraard voor de Platinum kaart.