Hoe wissel ik mijn American Express travel voucher in

Hoe wissel ik een American Express travel voucher in
Hoe wissel ik een American Express travel voucher in

Wanneer je een American Express Gold of Platinum kaart (de reguliere, niet de Flying Blue branded)  in je bezit hebt krijg je jaarlijks van American Express een travel voucher kado  Bij de Gold card heeft deze een waarde van 75 Euro en bij Platinum bedraagt de waarde 150 Euro. 

Maar hoe gebruik je deze voucher nu eigenlijk ? En welke voorwaarden zijn er aan het gebruik verbonden? In deze post laat ik je zien hoe je je voucher inwisselt. 

American Express travel website

Allereerst is het handig om te weten waar je de voucher kunt vinden. Dit is in de American Express travel omgeving die je of via het menu in je persoonlijk American Express website vindt of via deze link

Je komt nu op het zoekscherm terecht van AMEX travel en je ziet de beschikbare travel voucher rechts bovenin naast de afbeelding van de kaart die je in bezit hebt.  

Hoe wissel ik een American Express travel voucher in

Waar kun je de American Express travel voucher voor gebruiken

Laten we nu eens kijken waar we de vouchers voor kunnen inzetten. Allereerst, wellicht vanzelfsprekend, is de voucher alleen in te wisselen via de travel website van American Express. Je bent dan ook gebonden aan het aanbod dat via de zoekmachine wordt aangeboden. 

Ten tweede dient de minimale waarde van je boeking 500 Euro te bedragen, kortom hetgeen je wilt afrekenen kost minimaal 500 Euro. Wanneer de boeking minder dan 500 Euro bedraagt verschijnt er in het betalen scherm geen mogelijkheid om de voucher in te wisselen. Zie onderstaande voorbeeldboeking waarbij het bedrag ruim om de 500 Euro blijft. 

 

Hoe wissel ik een American Express travel voucher in

Wanneer we een vlucht naar Bangkok boeken die ruim boven de 500 Euro kost zien we dat er wel een inwisselmogelijkhied geboden wordt tijdens het afrekenen.

Hoe wissel ik een American Express travel voucher in

Je kunt de voucher online vrijwel gebruiken voor alles wat je kunt vinden, uitgesloten zijn echter:

  • Non-Prepaid boekingen (betalen op lokatie bij hotels)
  • Fine Resort hotels
Met andere woorden zolang je booking pre-paid is zou je de voucher moeten kunnen inwisselen. Naast het boeken van vliegtickets zou je hem ook kunnen gebruiken voor een hotelboeking. Ik heb hem zelf afgelopen jaar ingezet voor een pakketreis naar Azie. 

Waarom zie ik geen inwisselmogelijkheid bij betalen?

Is je boeking duurder dan 500 Euro en zie je toch geen mogelijkheid tot inwisselen van de voucher? Dat had ik ook! Na een aantal keer bellen met de American Express Platinum lijn bleek de oorzaak te zijn dat er meerdere vouchers klaar stonden in mijn account. Dat werd veroorzaakt doordat ik gedurende het jaar een upgrade van mijn kaart had aangevraagd en daardoor zowel de Gold Voucher als de Platinum voucher had staan. 

De American Express website laat altijd de voucher zien waarvan de expiratiedatum het dichtste bij de huidige datum ligt. Ik had twee maanden voor het verstrijken van mijn Platinum voucher een Gold voucher staan die blokkeerde dat ik de Platinum voucher kon inzetten. Ik heb de Gold voucher laten verwijderen door de helpdesk en daarna kon ik zonder problemen de Platinum voucher inzetten. 

Mijn boeking kost net onder de 500 Euro, Help

Afgelopen Januari had ik een mooie deal gevonden richting Azie waarbij ik een ticket kon scoren met Swissair voor 480 Euro. Omdat mijn voucher bijna verliep wilde ik hem perse bij die boeking inzetten. 

Een aantal tips om de waarde van je boeking net boven de 500 Euro te krijgen zodat je alsnog je voucher kunt inwisselen:

  • Kies uit de lijst met beschikbare vluchten net een iets duurdere boekingsklasse voor je vlucht (levert je meestal ook meer frequent flyer miles op).
  • Voeg een hotel toe aan de boeking; Dit hoeft niet perse voor de volledige periode van je boeking. In Januari voegde ik een nacht in een goedkoop hotel in Bangkok toe om een totale waarde van de boeking te krijgen van 500,63 Euro.
  • Heb je al een hotel in je boeking? Kies dan een net wat duurdere cateogrie kamer in het hotel; dit is vaak een mooie manier om net over de 500 Euro drempel te komen.

Ik wil ook een American Express kaart met travelvoucher

Heb je nog geen American Express kaart en twijfel je na deze post of je er eentje moet aanvragen? Lees in dit artikel waarom ik de kaart zijn geld waard vind. Wanneer je de kaart aanvraagt via onderstaande link dan krijg je hem de eerste drie maanden gratis. Bevalt de kaart niet dan kun je hem maandelijks opzeggen, je krijgt de travel voucher echter wel, dus het staat je vrij om die in de eerste drie gratis maanden te gebruiken.

American Express platinum aanvragen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*