Gepubliceerd door S. von Kriegenbergh op 09 juni 2019

Hoe wissel ik mijn American Express travel voucher in (AMEX)

Iedereen die een reguliere (dus niet Flying Blue branded) American Express Gold credit card heeft krijgt jaarlijks van American Express een travel voucher cadeau. Deze travel voucher kun je gebruiken om korting te krijgen op een vliegreis of hotelovernachting die je boekt via de travel website van American Express (AMEX).

Wat is de waarde van de American Express travel voucher?

Ieder jaar dat je de American Express Gold kaart in bezit hebt krijg je een voucher met de waarde van 75 euro. In het verleden ontvingen AMEX Platinum kaart houders zelfs een jaarlijkse voucher van 150 euro maar dit voordeel is eind 2019 gesneuveld toen American Express de Privium Plus service ook voor mede kaarthouders introduceerde.

De American Express travel website

De AMEX travel vouchers worden weggeschreven in je American Express account en je kunt ze terug vinden op de website van het online reisbureau van de credit card aanbieder. Deze website vind je hier en ziet er uit als op de onderstaande afbeelding.

Via dit online reisbureau van American Express kun je vliegtickets, hotels en combinatiereizen boeken. Combinatiereizen zijn pakketten waarin je vluchten, hotels en zelfs huurauto’s met elkaar combineert waardoor er een extra voordelig tarief gerekend kan worden.

Wanneer je boekt via de Travel website van AMEX worden je altijd 15 euro aan reserveringskosten in rekening gebracht.

American Express travel voucher AMEX

De voorwaarden van de AMEX travel voucher

Doordat je jaarlijks een travel voucher van American Express ontvangt krijg je in feite een deel van je kaartbijdrage retour. Zoals aan elke tegoedbon, cadeaukaart of voucher zitten er ook aan deze travel voucher een aantal voorwaarden rondom het verzilveren verbonden.

De allereerste voorwaarde is dat de voucher alleen geldig is op de website van AMEX travel en je daarmee dus bent gebonden aan het aanbod aan vliegreizen en hotels welke American Express heeft besloten aan te bieden. Wanneer je dus een geschikte vliegreis of hotel hebt gevonden op bijvoorbeeld de website van Expedia of Momondo is het de vraag of je hetzelfde aanbod gaat vinden op de website van AMEX travel. Dit speelt vrijwel alleen met de wat kleinere hotels en luchtvaartmaatschappijen, de mainstream partijen zijn allemaal present bij AMEX.

Ik heb zelf wel eens geprobeerd om een vlucht die ik via Expedia had gevonden via de ledenlijn van American Express alsnog te boeken, echter ook daar geldt: kun je het niet vinden op onze website, dan is het niet te boeken.

Een tweede voorwaarde aan het gebruik van de travel voucher is dat de minimale reissom 500 euro moet bedragen, wat natuurlijk jammer is als je net een voordelige vlucht hebt gevonden met een waarde onder de 500 euro.

Tenslotte nog een beperking met betrekking tot het inwisselen van de voucher voor hotel overnachtingen. Hotels die onderdeel uitmaken van een van de twee hotelprogramma’s van American Express (“Fine Hotels & Resorts” en “The Hotel Collection“) zijn niet boekbaar met gebruik van de voucher. Bij hotels die zijn aangesloten bij een van de twee programma’s geniet je andere voordelen wanneer je ze via de website van AMEX travel boekt.

American Express travel voucher : Hoe pas ik de voucher toe op een boeking

Heb je uiteindelijk de vluchten of het hotel gevonden die je wilt boeken? Tijd om de boeking af te ronden en de travel voucher in te gaan zetten. Wanneer je de boeking afrond kom je op een gegeven moment op het betaling scherm waar een overzicht van de reis, belasting en reserveringskosten worden getoond.

Wanneer je boeking voldoet aan de voorwaarden om een travel voucher in te kunnen wisselen dan wordt de blauwe knop zoals in onderstaande afbeelding getoond. Wordt de knop niet getoond? Controleer dan of je boeking wellicht een totale waarde van minder dan 500 euro vertegenwoordigd.

Ik heb zelf meerdere malen meegemaakt dat mijn boeking aan alle voorwaarden voldeed en de knop toch niet zichtbaar was, bel in zulke gevallen even met de American Express leden service (kies travel service in het menu) om de boeking toch voltooid te krijgen.

Nadat de voucher is toegepast zie je dat het te betalen bedrag is verminderd met de waarde van de voucher.

Naast de inzet van de American Express travel voucher heb je in dit betaling scherm ook eventueel nog de mogelijkheid om je American Express Rewards punten in te zetten om een deel van je boeking te betalen. Persoonlijk zou ik hier nooit voor kiezen omdat je de gespaarde punten voor veel mooiere doelen kunt inzetten.

–> Lees hier hoe je American Express Rewards punten beter kunt inzetten

American Express travel voucher AMEX 2

Tips bij gebruik van de travel voucher

Afgelopen Januari had ik een travel voucher die bijna verliep. Ik wilde hem dus dolgraag inzetten maar eigenlijk waren al mijn vliegreizen voor de komende periode al geboekt. Na een beetje zoeken kwam ik een vliegreis naar Phuket tegen die 480 euro kostte. Te goedkoop dus om mijn platinum voucher van 150 euro op in te zetten.

Wanneer dit bij jou ook het geval is en je toch je voucher wilt inzetten denk dan aan de volgende mogelijkheden:

  • Kies een vlucht in een duurdere boekingsklasse. Stel je hebt een vlucht gevonden van Amsterdam naar Bangkok met Lufthansa voor een prijs van 480 euro. Kijk dan of je dezelfde vlucht met Lufthansa voor een net iets hogere prijs kunt vinden in het resultaten overzicht, grote kans dat de vlucht in een net iets hogere boeking klasse boekt en je daardoor meer frequent flyer miles oplevert + je kunt de voucher gebruiken;
  • Maak van je vliegreis een combinatie reis. Voeg bijvoorbeeld een hotel toe voor de eerste overnachting ter plekke.

American Express travel voucher : Gratis bij de Gold card

Wanneer je de American Express Gold kaart via mijn link aanvraagt ontvang je hem het eerste jaar gratis. Ondanks dat de kaart gratis is krijg je toch een travel voucher van 75 euro cadeau (dat is snelle winst). Wanneer je via mijn link aanvraagt ontvang je naast de travel voucher momenteel ook nog 20.000 Membership Reward punten cadeau.

Volg om de kaart aan te vragen deze link en kies op de website van American Express voor de Gold kaart.


American Express gold kaart

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *