American Express travel voucher inwisselen (AMEX)

Een van de voordelen van de American Express Gold kaart is dat je jaarlijks een travel voucher cadeau krijgt met de waarde van 75 euro. Deze voucher heeft een geldigheidsduur van een jaar, zorg dus dat je hem ieder jaar op tijd toepast op een reis. In deze post lees je waar je deze travel voucher kunt besteden en wat je er mee kunt boeken.


American Express gold kaart

Wat kun je boeken met de AMEX travel voucher?

De American Express travel voucher kun je zoals de naam al suggereert gebruiken om (een deel) van je reis som te betalen. Je kunt de voucher niet zomaar op iedere online boekingssite gebruiken, het gebruik is namelijk gelimiteerd tot de eigen boekingswebsite van American Express.

Via deze boekingswebsite kun je vliegtickets, hotelovernachtingen of een combinatie van de twee boeken. De website werkt vrij vergelijkbaar aan andere bekende boekingswebsites als Expedia en Booking.com.

Het is goed om te weten dat een boeking via deze website altijd gepaard gaat met 15 euro aan reservering kosten.

american express travel voucher amex

Welke voorwaarden heeft de travel voucher?

De belangrijkste voorwaarde van de travel voucher hebben we al genoemd: je bent gebonden aan het aanbod van vliegreizen en hotels op de AMEX travel website. Dat wil niet zeggen dat het aanbod zeer gelimiteerd is, maar je zult merken dat bepaalde opties die andere websites wel aanbieden, niet getoond worden.

Daarnaast zit er aan het gebruik van de travel voucher een minimaal bestedingsbedrag verbonden. De reis die je wilt boeken moet een minimale waarde van 500 euro vertegenwoordigen. Kost de reis minder dan 500 euro dan zal de optie om met de voucher te betalen, niet getoond worden.

Hotels die betaling ter plaatse aanbieden zijn uitgesloten, je kunt dus alleen hotels boeken die je betaalt op het moment van boeken.

Tenslotte zijn er nog een aantal hotels uitgesloten voor betaling met de travel voucher. Dit zijn hotels die tot de Hotel collection van American Express behoren. Dit zijn over het algemeen high end hotels waar American Express speciale arrangementen mee heeft afgesloten.

Hoe pas ik de AMEX travel voucher toe op een boeking?

Gebruik de AMEX travel website om het vliegticket of de hotelovernachting van je keuze te zoeken. Heb je jouw keuze gevonden, vul dan alle gevraagde gegevens in totdat je op het betalingsscherm aankomt.

Wanneer de totale prijs van jouw boeking boven de 500 euro uitkomt heb je de mogelijkheid om de travel voucher in te wisselen. Selecteer de voucher die je wilt gebruiken om de korting toe te passen op de totale reissom.

american express travel voucher amex 2

Nadat het bedrag van de travel voucher van de totale reissom is afgetrokken, heb je de mogelijkheid om American Express punten te gebruiken om het restant te betalen. Persoonlijk zou ik hier nooit voor kiezen, in deze post lees je over betere bestedingsmogelijkheden voor je American Express punten.

Tips voor het gebruik van de AMEX travel voucher

Tot slot van deze post nog een aantal tips voor het gebruik van de American Express travel voucher. Soms heb je het hotel of de vlucht van je wensen gevonden, maar blijf je qua prijs net onder de 500 euro steken. Stel dat je toch je travel voucher wilt gebruiken zou je deze opties kunnen overwegen:

  • Heb je een vliegticket van bijvoorbeeld 490 euro gevonden? Kijk dan of je dezelfde vlucht vlucht in een net iets duurdere boekingsklasse kunt vinden. Waarom zou je dat doen? Ten eerste omdat je daarmee waarschijnlijk net boven de 500 euro uitkomt en daarmee je travel voucher kunt inwisselen. Daarnaast levert een hogere boekingsklasse in de regel meer frequent flyer miles op.
  • Voor een hotelkamer kun je een soortgelijke truc gebruiken. Een hotel heeft ook meerdere kamertypen. Kom je net een paar euro te kort om de voucher te kunnen gebruiken? Probeer dan bijvoorbeeld een kamer met uitzicht te boeken in plaats van de standaard kamer die American Express je standaard toont.
  • Heb je een goedkoop vliegticket gevonden? Overweeg dan om bijvoorbeeld de eerste (paar) hotelovernachting (en) aan de boeking toe te voegen. Dan maak je er als het ware een pakketreis van.

Conclusie

Ondanks de voorwaarden die American Express aan het gebruik van de travel voucher heeft verbonden is de voucher waardevol.

De travel voucher die je ontvangt bij de American Express Gold kaart is een mooie manier om een deel van je kaartbijdrage terug te krijgen. Heb je de Gold kaart het eerste jaar gratis? Ook dan krijg je de travel voucher cadeau.


American Express gold kaart

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.