DoubleTree by Hilton Luxembourg

De afgelopen vier maanden hadden in het teken moeten staan van een welverdiende sabbatical waar ik Zuid-Oost Azie zou gaan verkennen. Helaas besliste het Corona virus anders, het werden vier maanden thuis. Het afgelopen weekend was het voor mij tijd om er weer voor de eerste keer op uit te trekken, bestemming Luxemburg!

Dit kleine landje ligt op zo’n vier uur rijden van Nederland en ik verbaas me er bij ieder bezoek weer over hoe mooi het land eigenlijk is. Lege vlaktes afgewisseld met zeer dichte bossen, kleine dorpjes en vooral ook veel kastelen.

In deze post een review van het hotel waar we verbleven: Het DoubleTree by Hilton Luxembourg.

DoubleTree by Hilton Luxembourg

Het DoubleTree hotel van Luxemburg ligt niet in het centrum van de stad. het hotel ligt in een vrij rustig deel van de stad in de wijk Dommeldange.

Vanaf het hotel ben je in zo’n 18 minuten in het hartje van de stad, dankzij de bus die op zo’n 100 meter van het hotel stopt. Let op: de stopplaats van de bus ligt zo’n 50 meter van de busstop, mis je bus hierdoor niet (wat ons wel gebeurde). Doordeweeks rijden de bussen iedere 20 minuten, in het weekend twee keer per uur.

Wat verder goed is om te melden is dat het openbaar vervoer in Luxemburg sinds begin dit jaar gratis is.

Inchecken bij het hotel

De receptie van het hotel werd bemand door slechts een medewerker. Omdat er verder geen gasten waren die wilden inchecken werden we snel geholpen. De medewerker vertelde me dat het hotel ondanks het virus voor zo’n 60% gevuld was met hotelgasten.

Dankzij mijn Hilton Gold status werd ik geupgrade naar een suite op de een na hoogste verdieping van het hotel. Door de medewerker werd ik voorzichtig geinformeerd dat de suite door het virus vrij kaal was, zo was o.a. de koffiezet machine uit de kamer weggehaald.

Op verschillende review sites had ik gelezen dat de kamers van het hotel zwaar verouderd waren, het was dus geen straf om een (gratis) upgrade te krijgen naar een gerenoveerde suite.

De kamer

Aangekomen op de 17e verdieping troffen we een seal aan op de deur, even dachten we dat er een misdaad was gepleegd in de kamer. Het bleek te gaan om de Hilton garantie dat de kamer grondig was schoon gemaakt vanwege het virus.

De kamer bestond uit twee apart kamers, 1 ingericht als woon / werk kamer. De tweede kamer was de slaapkamer met aangrenzende badkamer (met ligbad). De woon/werk kamer was voorzien van een groot bureau voorzien van de meest noodzakelijke aansluitingen om te kunnen werken. De bureau stoel was comfortabel. Al is hij voor een hele dag werken wellicht wat aan de lage kant in verhouding tot het bureau.

Verder bevatte de kamer een keuken waar je eventueel een maaltijd zou kunnen opwarmen. Naast de ingang van de kamer bevond zich een tweede toiletruimte.Het kingsize bed zag er erg verleidelijk uit toen we de suite betraden. Ondanks het verleidelijke uiterlijk van het bed kwamen mijn vriendin en ik de volgende dag tot de conclusie dat het matras voor ons aan de zachte kant was. Ook de kussens (slechts twee stuks) waren aan de zachte kant. Helaas hadden we in tegenstelling tot andere hotels geen keuze uit zachte of harde kussens.

Op de douche stond goede waterdruk waardoor er een krachtige (masserende) waterstraal uit verscheen. De badkamer was voorzien van mini flesjes shampoo, body lotion en hair conditioner.DoubleTree by Hilton Luxembourg: het ontbijt

Normaal gesproken kunnen Hilton Gold leden dankzij hun status genieten van een gratis ontbijt bij een hotel overnachting. Door het Corona virus waren de horeca gelegenheden van het hotel gesloten, zo ook de ontbijtzaal.

Bij de check-in werd door medewerker gevraagd om welke tijd we graag zouden willen ontbijten. Op het aangegeven tijdstip konden we ons melden op de eerste verdieping van het hotel waar een congreszaal was omgetoverd in een soort van walk through ontbijtschuur.

Bij de vriendelijke medewerkster konden we een kop (oplos) koffie of thee bestellen en kregen we een papieren zak met broodjes erin. Vervolgens mochten we een keuze maken uit het uitgestalde beleg (welke de medewerkster vervolgens in de kartonnen zak legde) en wat fruit uitkiezen. Tot slot hadden we de keuze uit een flesje appel- of sinaasappelsap.

Gelukkig hadden we een suite met een vrij grote (eet)tafel tot onze beschikking om ons ontbijt aan te nuttigen. Hierdoor werd het toch nog wel een aardig ontbijt.

Ik kan me voorstellen dat het ontbijt uit een papieren zak op een standaardkamer toch net even een andere ervaring moet zijn geweest.

review Hilton DoubleTree Luxemburg Luxembourg Gold status honors 21

DoubleTree by Hilton: het oordeel

Bij een volgend bezoek aan Luxemburg zou ik het DoubleTree by Hilton hotel wederom overwegen. Dat het hotel niet direct in het stad centrum ligt is aan de ene kant een minpunt. Hoe dan ook ben je met de tram die vrijwel direct voor de deur van het hotel stopt in no-time in de stad.

S. von Kriegenbergh
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.