Gepubliceerd door S. von Kriegenbergh op 11 augustus 2020

DoubleTree by Hilton Luxembourg

De afgelopen vier maanden hadden in het teken moeten staan van een welverdiende sabbatical waar ik Zuid-Oost Azie zou gaan verkennen. Helaas besliste het Corona virus anders, het werden vier maanden thuis. Het afgelopen weekend was het voor mij tijd om er weer voor de eerste keer op uit te trekken, bestemming Luxemburg!

Dit kleine landje ligt op zo’n vier uur rijden van Nederland en ik verbaas me er bij ieder bezoek weer over hoe mooi het land eigenlijk is. Lege vlaktes afgewisseld met zeer dichte bossen, kleine dorpjes en vooral ook veel kastelen.

In deze post een review van het hotel waar we verbleven: Het DoubleTree by Hilton Luxembourg.

DoubleTree by Hilton Luxembourg

Het DoubleTree hotel van Luxemburg ligt niet in het centrum van de stad. het hotel ligt in een vrij rustig deel van de stad in de wijk Dommeldange.

Je kunt het centrum van Luxemburg bereiken met de bus. Deze stopt op ongeveer 100 meter afstand van de ingang van het hotel. Let op: de daadwerkelijke halte ligt zo’n 50 meter van de wachtruimte van de halte. Zie je de bus aan komen rijden, wacht dan niet in de wachtruimte, grote kans dat de bus door rijdt.

Met deze bus ben je in zo’n 18 minuten in hartje stad. De bussen vertrekken op doordeweekse dagen iedere 20 minuten vanaf de halte bij het Doubletree hotel. In het weekend rijden de bussen twee keer in het uur. Wellicht ten overvloede: het openbaar vervoer in Luxemburg is gratis, er is dus echt geen excuus om alsnog met de auto het overdrukke stadscentrum van Luxemburg te bezoeken.

Inchecken bij het hotel

De receptie van het hotel werd bemand door slechts een medewerker. Omdat er verder geen gasten waren die wilden inchecken werden we snel geholpen. De medewerker vertelde me dat het hotel ondanks het virus voor zo’n 60% gevuld was met hotelgasten.

Dankzij mijn Hilton Gold status werd ik geupgrade naar een suite op de een na hoogste verdieping van het hotel. Door de medewerker werd ik voorzichtig geïnformeerd dat de suite door het virus vrij kaal was, zo was o.a. de koffiezet machine uit de kamer weggehaald.

Ik had diverse hotel reviews gelezen over dit hotel, hierbij was vaak de conclusie dat de kamers goed, maar verouderd waren. Het was daarom ook geen straf om een (gratis) upgrade te krijgen naar een gerenoveerde suite.

De kamer

Aangekomen op de 17e verdieping troffen we een seal aan op de deur, even dachten we dat er een misdaad was gepleegd in de kamer. Het bleek te gaan om de Hilton garantie dat de kamer grondig was schoon gemaakt vanwege het virus.

De kamer bestond uit twee apart kamers, 1 ingericht als woon / werk kamer. De tweede kamer was de slaapkamer met aangrenzende badkamer (met ligbad). De woon/werk kamer was voorzien van een groot bureau voorzien van de meest noodzakelijke aansluitingen om te kunnen werken. De bureau stoel was comfortabel. Al is hij voor een hele dag werken wellicht wat aan de lage kant in verhouding tot het bureau.

Verder bevatte de kamer een keuken waar je eventueel een maaltijd zou kunnen opwarmen. Naast de ingang van de kamer bevond zich een tweede toiletruimte.

Het kingsize bed nodigde uit tot een goede nachtrust. De volgende morgen moest ik helaas concluderen dat zowel het matras als de kussen aan de zachte kant waren. Uiteraard is dit een kwestie van persoonlijke voorkeur. In veel Hilton hotels liggen zowel zachte als harde kussens op het bed, zodat de hotelgast zelf de keuze kan maken.

Op de douche stond goede waterdruk waardoor er een krachtige (masserende) waterstraal uit verscheen. De badkamer was voorzien van alle nodige amenities: shampoo, doucheschuim en body lotion.DoubleTree by Hilton Luxembourg: het ontbijt

Een van de voordelen van het Gold lidmaatschap van Hilton Honors is dat je kan kiezen voor een gratis ontbijt. Helaas was de ontbijtzaal vanwege het Covid-19 virus gesloten. Dit betekende dus dat het ontbijt niet in buffet vorm werd aangeboden. Gelukkig bood het DoubleTree hotel wel een goed alternatief.

Om de drukte van hotelgasten bij het ontbijt te spreiden, werd er bij check-in gevraagd hoe laat je wenste te ontbijten. Op het aangegeven tijdstip meldde ik mezelf op de eerste verdieping van het hotel, alwaar een congreszaal was omgetoverd tot een soort van walk through ontbijthal.

Onder begeleiding van een erg vriendelijke hotel medewerkster konden we kiezen wat we wilden drinken (keuze uit koffie/thee en vruchtensapjes). Aanvullend kregen we een kartonnen zak mee die was gevuld met de nodige broodwaren. Uit het uitgestalde brood beleg mochten we een keuzen maken, waarna deze door de medewerkster aan de ontbijtzak werden toegevoegd.

In onze suite hadden we de beschikking over een vrij grote (eet)tafel, waardoor we toch het gevoel kregen van een relaxed ontbijt. Ik kan me echter wel voorstellen dat op deze manier ontbijten in een standaard kamer, zonder tafel, het toch net allemaal wat minder relaxed gaat!

review Hilton DoubleTree Luxemburg Luxembourg Gold status honors 21

DoubleTree by Hilton: Conclusie

De volgende keer dat ik een bezoek breng aan Luxemburg zou ik het DoubleTree wederom overwegen. Ik vond het een plezierig hotel om in te verblijven met erg vriendelijke medewerkers. De suite die ik tot mijn beschikking had was erg schoon.

Het grootste nadeel vond ik het in mijn ogen iets te zachte matras. Daarnaast kan het voor sommige mensen een afknapper zijn dat het hotel niet direct in het (oude) centrum van Luxemburg gelegen is. Zelf vond ik de busrit niet onoverkomelijk.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *