Hoe voorkom ik dat Miles & More miles verlopen

Miles & More is het loyaliteitsprogramma van de Lufthansa group. Deze groep luchtvaartmaatschappijen bestaat naast Lufthansa uit Swiss en Austrian airlines. Daarnaast heb je nog Eurowings dat weer bestaat uit Eurowings, Germanwings en Brussel Airlines. Miles & More is een aardig programma om miles in te sparen maar het heeft een groot nadeel: verdiende miles verlopen 36 maanden nadat ze zijn uitgegeven. 

Bij de meeste andere loyaliteitsprogramma’s is het makkelijk om je miles in “leven”  te houden door eens per jaar activiteit in je account te vertonen. Activeit is er in vele soorten en maten. Uiteraard volstaat 1x vliegen en miles laten crediteren. However bij Miles & More werkt het anders….

Wanneer je dus niet zo vaak vliegt en toch besluit je miles neer te zetten in het Miles & More programma dan kun je maar beter binnen 36 maanden je miles gebruiken, anders ben je ze nl. kwijt. Kun je je miles dan echt niet levend houden ? Ja dat kan.. er zijn twee manieren en daarover lees je hieronder.

Welk frequent flyer programma is de beste

Miles & More elite status

Zolang je Miles & More elite member bent (je hebt dus bijvoorbeeld gold status in het programma) zal de expiration termijn van 36 maanden niet op jou van toepassing zijn. Vanaf het moment dat je de status verliest of er voor kiest om niet langer elite member te zijn dan begint de termijn van 36 maanden waarna je miles verlopen. 

Persoonlijk is dit voor mij geen oplossing om mijn miles levend te houden bij Miles & More. Ik verkies Aegean airlines als mijn voorkeursprogramma binnen Star Alliance vanwege de veruit makkelijkere kwalificatie eisen om elite member te worden. (lees hier meer daarover)

Qander Miles & More card

Sinds een aantal maanden heb je in Nederland de mogelijkheid om een Miles & More creditcard af te sluiten. Nu hoor ik je denken: heb je hem weer met zijn creditcards!. Je hebt gelijk, echter deze card maakt het mogelijk om je Miles & More miles onbeperkt levend te houden zolang je aan de gestelde voorwaarden voldoet: 

“Uw miles verlopen niet, op voorwaarde dat u één keer per maand een aankoop doet (die niet wordt geretourneerd of wordt terugbetaald) met uw Miles & More Visa Gold Card of Miles & More Visa Blue Card, uitgegeven door Qander Consumer Finance B.V., en u de Miles & More Visa Gold/Blue Card ten minste 3 maanden in uw bezit hebt. Als aan één van de voorwaarden niet is voldaan, verlopen de miles alsnog volgens de algemene voorwaarden van Miles & More.”

De kaart is in twee smaken verkrijgbaar: Blue en Gold. De eerstgenoemde kost je slechts 4 euro per maand en je krijgt er 5.000 Miles & More miles gratis bij als je hem opent  De Gold kaart kost je 7.5 euro per maand en daar krijg je 10.000 miles gratis bij. 

Beide kaarten zijn het 1e half jaar gratis.

Hoe voorkom ik dat mijn Miles & More miles verlopen

Conclusie

Het is natuurlijk jammer dat je de miles niet in leven kunt houden door regelmatig met Star Alliance airlines te vliegen. Gelukkig is er met de komst van de Qander creditcard nu ook voor niet-elite leden een mogelijkheid om over langere termijn te sparen voor mooie inwisselmogelijkheden bij Miles & More.

Ga jij hier gebruik van maken?

Standaard afbeelding
S. von Kriegenbergh

Al vanaf kleins af aan ben ik verslingerd aan alles wat met luchtvaart te maken heeft. Als kleine jongen was ik vaak in de weekenden langs de startbanen van Schiphol te vinden, kijkend naar alle vertrekkende vliegtuigen naar zonnige bestemmingen. Sinds een aantal jaar ben ik in de gelukkige situatie dat ik zeer regelmatig het vliegtuig pak naar mooie bestemmingen, het liefst in business of first class, en het liefst zo goedkoop mogelijk!

Geef een reactie